Kış Gelmeden Bunları Mutlaka Yapın

- 11:10
Sonbaharın son ayı Kasım'a geldik. Havaların daha da soğumasıyla beraber kış kendini hissettirmeye başladı bile. Kışın hareket imkanımız biraz daha azalır. Bu da kilo alma olasılığımızı arttırır. Şimdiden bir hazırlık yapmaya ne dersiniz? Kışa girmeden neler yapmalıyız? Hangi besinleri tüketmeli hangi egzersizleri yapmalıyız.? Kışa zinde ve sağlıklı girmek için vereceğim önerilere dikkat edin.
Mutlu Kahvaltı Zinde Beyin
Kahvaltı zayıflamak isteyenler için en önemli öğündür. Çünkü metabolizmayı hızlandırmasının yanında kan şekerini dengeleyerek öğle vakti çok fazla yemek yememizi engeller. Yapılan araştırmalara göre kahvaltı yapan kişilerin yapmayanlara oranla günlük aldıkları kalori miktarları daha azdır. Kahvaltıyı asla ihmal etme!

Şekerden Uzak Dur
Şeker bağışıklığı zayıflatan bir etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Kış mevsiminde bağışıklığın güçlü olmasını isteriz. Bunun için çaba sarf eder, çeşitli içeceklerle ve besinlerle destekleriz. Şekeri hayatından çıkar.

Açlığınızı Yatıştırmak İçin Atıştırın!
Sık ve az beslenmenin en sağlıklı beslenme şekli olduğunu sık sık hatırlatmaya çalışıyorum. Sık beslenme metabolizmayı aktif tutar ve zayıflamaya yardımcı olur. Üç ana öğün yanında ikindi sıraları bir de ara öğün yapmanızı öneririm. Ara öğünler kadınlar için 100-150 kalori, erkekler için de 200 kaloriyi aşmamalıdır. Diyet programlarınızda mutlaka ara öğünlere yer ver!

Uzak Dur
Kızarmış patates, yağda pişen besinler, hamur işleri, çok ağır tatlılar savunma sistemine zarar verir. Bu yiyecekleri arada sırada tüket!

kışın beslenme önerileri

Gazlı İçecekleri Hiç Sevmem
Siz tam tersini m söylüyorsunuz? Bunu okuduktan sonra belki fikriniz değişebilir. Bir bardak gazlı içecekte yaklaşık olarak 12 küp şeker bulunur. 2 bardak gazlı içecek içtiğinizi düşünürseniz ayda 720 küp şeker yapar. Aynı zamanda 7500 kalori almanız demektir. Ayda 1 kilo vermek için gazlı içecekleri hiç sevme!

Nefes Al, Ver
Stresli ortamlarda bulunmak kilo almanıza neden olur. Stres yönetimi yaparak kendi kendine terapi yaparak sakinleşmeye çalış. Gün içinde 10 dakikanı ayır ve nefes egzersizi yap. Al, ver ve kendini temizle!

İyileşmek İçin Su iç
Soğuk algınlına yakalandığınız zaman vücut metabolizmanız zayıflar ve kendini toplamak için su toplar. Hasta olduğunuzda biraz daha fazla kilo çıkmasının nedeni budur. Bunu önlemenin bir yolu var. Su ve  bitki çaylarını çeyrek miktarda arttır.

Güneşi Yakala
Sonbahar ve kış aylarında bazen güneş kendini gösterir. Bu anı kaçırma. 15 dakika yürüyüş çok iyi gelecektir.

Detoks Yapın
Sonbahar detoksu ile tanışmadınız mı? Vücudunuzdaki toksinleri dışarı atarak arının, rahatlayın. Kışa girmeden detoks yaparak vücut temizliği yapın.
Sonbahar detoksu ile tanışın!

Tabak Kontrol
Özellikle bu mevsimde meyve ve sebze tüketimini arttır. Tabağının yarısının sebze olmasına dikkat et et. Bir çeyreği yağsız tarafından et ve diğer yarısına yoğurt ve meyveleri ayırın.

Gaz Problemine Son
Kış sebzelerinin geneli gaz ve şişkinlik yapar. Bunu önlemek için yemeklerin içine zencefil, kimyon, kekik, nane kulanın. İsterseniz rezene, kişniş, kakule çayı içerek de bu sorunu çözebilirsiniz.

İdeal Uyku; Zinde bir Gün
Yorgunluk, hareketsizlik, spor ve egzersiz yapmamak metabolizmayı yavaşlattığı gibi bağışıklığı da zayıflatır. Sağlıklı kalmak için güzel bir kış geçirmek için uyku düzeninize bir aha göz atmakta fayda var.

 Bir önceki "Soğan Suyu Kürü Zayıflatır mı?" başlıklı yazımızda '10 kilo verme, aç kalarak kilo verme, diyette doğru bilinen yanlışlar, esmer ekmek kilo yapar mı?' hakkında bilgiler verildi. Zayıflamak için okuyun.