Yağ Yakmak İçin 7 Etkili Yöntem

- 23:31
Yaptığımız diyetin yağdan mı kastan mı kilo verdiğini hep merak ederiz. Kilo verirken önemli olan kastan değil yağdan kilo vermektir. Yapılan araştırmalarda uzmanlar; düşük karbonhidrat içeren besinlerle yapılan diyetler de su, açlık hissini yoğun olarak hissettiğimiz diyetlerde kas, kaybı olduğu sonucuna varmışlar. Hızlı yağ kaybı ise düzenli bir egzersiz ve dengeli bir beslenmeyle gerçekleşiyor.
Yağ yakmak için yapılması gerekenler nelerdir?
Zayıflamak isteyenler şunu bilmelidirler ki gerçek anlamda kilo kaybı yağ yakmayla olur.

Yağ Yakma Yöntemleri

1- Metabolizmanızı Hızlandırın
Yağ yakmada en önemli unsur metabolizma hızıdır. Metabolizmayı hızlandırmak için sebze, meyve tüketimini arttırmak, karbonhidrat alımını ise azaltmak gerekir. haftanın 5 günü karbonhidrat alımını azaltarak diğer 2 gün ise abartmadan normal beslenme düzenine dönerseniz metabolizmanızın hızlandığını aynı zamanda yağ yaktığınızı görürsünüz.

2-  Kas Yapın
Kas yapmak kadınları biraz korkutur. Ancak kasların artması metabolizmanın hızlanması demektir. Dolayısıyla yağ yakımı gerçekleşir. Erkeklerde daha fazla kas kütlesi vardır. Bu yüzden erkekler daha hızlı kilo verirler. Kadınlar da kas kütlesini arttırarak yağ yakımını arttırabilir.

3- Protein Alın.
Metabolizma hızını düşürmemek için protein içeren yiyecekler almaya dikkat edin. Aynı zamanda tokluk hissini güçlendirdiği için biz diyet yapanların sık sık tüketmesi gereken besinler arasındadır.

4- Egzersiz Yapın
Egzersiz yaparken öncelikle karbonhidratları yakmaya başlarsınız. 20 dakika sonra proteinler ve ardından yağlar yakılmaya başlanır. Uzmanların günlük 45 dakika yürüyüş önermesinin nedeni budur. Daha önce yazmıştım. Hareketliyim demek için günlük 10 bin adım atmanız gerekir. Yağ yakım eşiği kişiye göre farklılık gösterir. Metabolizma hızına ve nabız sayısına göre değişir. Kas kaybı olmadan yağ yakmak için nabız sayısı belirli bir oranda olması gerekir.


yağ yakmak için beslenme
  • Formül: (220 - Yaş)/2

Bulunan nabız sayısı yağ yakımına başlandığını ifade eder. Bir örnekle anlatmaya çalışayım. 30 yaşında olan bir kişiyi hesaplayalım. 220-30=190 Yarısı 95 yapar. Bu kişi eğer yürüyüş yapıyorsa nabız sayısı 95'e ulaştığında yağ yakmaya başlar. Daha yorucu egzersizlerde nabız sayısı daha da artar. Böyle bir durumda yağ yakma yerine vücut kas yapmaya başlar. Nabız sayısını farklı aletler yardımıyla ölçerek bu sayıyı geçmemeye çalışın.

5- Kahvaltı Yaparak Yağ Yakın
Uyurken metabolizma hızı düşer. Metabolizmayı canlandırmanın yolu ise sağlıklı bir kahvaltı yapmaktır. Kahvaltı da yiyeceğiniz lifli besinler gün boyu kan şekerinin dengede tutulmasını sağlar. Bu da ani acıkmaların önüne geçer.

6- Yeşil Çay Yağ Yakıcıdır.
İçeriğinde bulunan kateşin antioksidan maddesi metabolizmayı hızlandırır. Yağ kaybına da yardımcı olur. Günde 1-2 fincan limonlu yeşil çay yağ yakmanıza çok yardımcı olacaktır.

7- Bol Sıvı Alın
Vücudumuz günlük en az 2 litre suya ihtiyaç duyar. Bu sayıyı 500 ml arttırmak haftada 400 gram daha fazla vermeniz anlamına gelir. Tüketilen su metabolizmanın daha hızlı olmasını sağlar. Bitki çayları, greyfurt suyu, veya buzlu çaylarda yağ yakımını arttırır. Gazlı içecekler ve alkol ise yağlanmaya neden olur.

Yağ yakmak için bir çok yöntemden bahsedebiliriz. Etkili olduğunu düşündüğüm sağlıklı zayıflama yöntemlerini sizlerle paylaştım. Bu yöntemlere uyarak kısa sürede fazla kilolarınızı verebilir, sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz.
Sizinde önermek istediğiniz bir yöntem varsa aşağıya yorum olarak yazarsanız mutluluk duyarız.
Sağlıcakla Kalın...

İlgili Konular: