Zayıflatan Doğal Besinler Nelerdir?

- 23:32
"Zayıflatır mı" diye arattığınız kelimeleri bir düşünün. Su zayıflatır mı, yeşil çay zayıflatırmı, elma sirkesi zayıflatır mı... diye devam ediyor liste. Yapılan araştırmalarda gerçekten zayıflatır diyebileceğimiz bir yiyecek şu ana kadar bulunamamıştır. Zayıflamaya yardımcı olan besinler demek daha doğru olacaktır. Bu besinler vücudumuzun farklı bölgelerini harekete geçirir. Bunun sonucunda kilo verme gerçekleşebilir. Örneğin maydanoz vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan bir ottur.
Vücuttaki toksinlerin atılmasıyla az da olsa kilo verebiliriz. Şimdi kilo vermeye yardımcı besinlerin özelliklerini inceleyelim.

Yeşil Çay
İşlenmemiş bir çay çeşididir. Yapılan araştırmalar devam etmekte olup, vücuttaki yağlanmayı azalttığı görülmüştür. Zayıflamaya yardımcı bir çaydır.

Enginar
Antioksidan özelliği sayesinde vücuda direnç sağlar.
Karaciğer, safra kesesi, böbrekler ve bağırsak sistemini
düzenli çalışmasına yardım eder. Çok sağlıklı bir yiyecektir.

Elma Suyu Sirkesi
Çeşitli mineral ve vitaminleri içermektedir.

OkuyunElma Sirkesi Zayıflatır mı?

zayıflatır mı?

Lahana
Bir çok kişi lahananın zayıflattığını düşünür. Maalesef durum böyle değildir. Sağlıklı bir yiyecektir. Zayıflama üzerine bir etkisi bulunamamıştır.

Papatya
Sakinleştirici özelliği olan papatya çayı, sindirimi kolaylaştırır. Sindirimi kolaylaştıran bu ve buna benzer çayları yemeklerden 1 saat sonra veya uyumadan önce içebilirsiniz. Zayıflama etkisi konusunda bir bulgu yoktur.

Ananas
Ödem ve toksinin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Kilo vermeye yardımcı bir yiyecektir. Kilo üzerine etkisi konusunda bir bulgu yoktur.

Maydanoz
Vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar.

Tarçın
Kan şekerini dengeleyen harika bir besindir. Şekerli yiyecekler kan şekerinizi çıkarmasını engellemek için üzerine tarçın serpin. Kan şekerinin artması acıkmaya, acıkmak da fazla yemenize ve kilo almanıza neden olacaktır.

Keten Tohumu
Zayıflama kahramanlarından bir tanesi de keten tohumudur. Çok faydalı bir yiyecektir. İçeriğindeki posa uzun süre tok tutucu ve sindirimi düzenleme özelliği vardır. Yapılan araştırmalarda zayıflattığı konusunda bir bulgu bulunamamıştır.

Aloe Vera
Bağırsak hareketliliğini arttırır. Aloe Vera Zayıflatır mı? sorusuna evet cevabı verilememektedir.

Atkuyruğu
İdrar söktürücü, terletici etkisi bulunmaktadır.

Sinameki
Bağırsakların hızlı çalışmasını sağlar. Çok fazla tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Kilo verme konusunda çalışmalar devam etmektedir.

Ihlamur, Mate, Böğürtlen, Mısır püskülü, yaban gülü, ısırgan, 
İdrar söktürücü, terletici etkili, C vitamin ile güçlendirir.

Kapanış
Görüldüğü gibi bu yiyecekler zayıflatan değil, zayıflatmaya yardımcı besinlerdir. Genellikle vücuttan fazla suyu atma, bağırsak hareketlerini arttırma, toksin atma özellikleri vardır, Bu besinlerin hepsi sağlıklıdır. Yalnız tek bir besinin, tozun, suyun her ne olursa olsun sağlıklı zayıflatmasını beklemeyin. Bu yönde yapacağınız alışverişlerinizi daha dikkatli düşünerek yapın.
 Bir önceki "ilkbahar'da Nasıl Beslenmeliyiz?" başlıklı yazımızda 'beslenme, sağlıklı beslenme, sağlıklı yiyecekler, ilkbaharda beslenme' hakkında bilgiler verildi.