Ender Saraç Alkali Su Tarifi

- 23:19
Alkali Su hakkında bir çok yalan yanlış bilgiler dolaşıyor etrafta. Özellikle işin ticaretini yapanlar abarttıkça abartıyor faydalarını. Her derde deva olduğunu söyleyenler bile var. Gözünüzde çok fazla büyütmeyin.
Ender Saraç Alkali Su hakkında son noktayı koydu. Dışarıdan çok fazla para ödemek yerine çok basit malzemelerle evde Alkali Su hazırlayabilirsiniz.
Alkali Su Nedir?

Yanlış beslenme, hastalıklar, stres, çevre şartları nedeniyle vücudumuzun asit dengesi düzensizleşir. Asit dengesinin dengesizleşmesi sonucunda kilo alma, iyileşmeme, depresyon gibi sorunlarla karşılaşırız. Vücut asitlerin bir kısmını dışarı atmada zorlanır. Alkali su toksinlerin ve asitlerin daha kolay dışarı atılmasını sağlayarak bağışıklığı güçlendirir. Hücrelerin su dengesini düzenler. Alkali su içenlerde cilt kurumasında azalmalar görülmüştür. Yağ yaktığı düşünülmektedir. Çünkü asit fazlalığı sonucu metabolizma yavaşlar. Alkali Su ile asit dengesinin tekrar kurulmasıyla metabolizma hızlanır ve yağ yakımı bu şekilde desteklenir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki yazıyı okuyun.

OkuyunAlkali Su Nedir?

Kimler İçmemeli
  • Midelerinde asit azlığı olanlar
  • Yüksek tansiyon hastaları
  • Gün içinde 2 litreden fazla içilmemelidir.
Ender Saraç Alkali Tarifi

Ender Saraç Alkali Su Hazırlama

Artık Evde kolay bir şekilde Alkali Su hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler
  • İngiliz Karbonatı
    • Alternatif olarak eczaneden alkali Damla yada Yemek Sodası
  • 2 litre su.
Yapılışı:
2 litre suyun içine 2 kahve kaşığı İngiliz Karbonatı ekleyin ve karıştırın.
En fazla İngiliz karbonatı kullanılmaktadır. İsterseniz eczaneden alabileceğiniz alkali damlalardan 2 damla ile suyunuzu alkali yapabilirsiniz. Evde yemek sodası ile de alkali su hazırlayabilirsiniz.
İçtiğiniz suyu içine tarçın, limon, elma, ayva kabuğu ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Dilerseniz kahvenizi veya diğer bitki çaylarınızı bu su ile hazırlayabilirsiniz.

 Bir önceki "Sağlıklı Tabak Sağlıklı Beslenme" başlıklı yazımızda 'sağlıklı tabak, porsiyon kontrolü, besin grupları, sağlıklı besinler, beslenme' hakkında bilgiler verildi.