Yavaş Yiyerek Yılda 10 Kilo Zayiflayin

- 01:20
Evet yanlış okumadınız. Yavaş yiyerek yılda 10 kilo verebilirsiniz. Hayatın koşuşturmasından kaynaklanan nedenlerden dolayı bir çoğumuz yemek yemek için çok kısa zamanlar ayırıyoruz. Stres içerisinde hızlı tüketilen yemekler ise bir çok sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Yavaş ve hızlı yemek yiyenler arasında yapılan bir araştırma sonucu hızlı yemek yiyenlerin obeziteye yakalanma riskini arttırdığını ortaya koymuştur.
Hızlı servis edilen bir çok yemek hızlı bir şekilde tüketiliyor. Maalesef sağlıksız bir beslenmeyle ortaya sağlıksız bir beden ve rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor.

Bu sorunları yaşamamanız için size çok güzel bir önerim var.

YAVAŞ YİYEREK ve ÇİĞNEYEREK YEMEK YİYİN....

Öğünlerden fazladan ayıracağın bir kaç dakika kilo verme hedeflerine ulaşma da işlerini daha kolaylaştıracaktır. Yavaş yiyerek daha sağlıklı bir beslenme hayatına merhaba diyeceksin.
Kazançların;

Yavaş yiyerek zayıflayın.

Yemekleri yavaş yiyerek ve daha uzun çiğneyerek tükettiğiniz de yılda 10 kilo verebileceğiniz biliyor muydunuz? Daha yavaş yiyenler hızlı yiyenlere göre daha az kalori alırlar. Böylece kilo verme yolculuğuna 1-0 galip başlamış olurlar. Aynı zamanda çiğneyerek harcadığın kalori ile durumu 2-0 bile yapabilirsin.

yavaş ve hızlı yemek yemek


İnsülin Direncini Koru

Hızlı yemek yemek insülin direncine neden oluyor. İnsülin direncinin artması yağ depolarının artmasını tetikliyor. Bu alınan kilolarda çok zor veriliyor. Bunu göze alabiliyorsanız hızlı yemek yemeye devam edebilirsiniz. Veremeyeceğiniz kiloları almaktansa biraz vakit ayırarak yavaş yemek daha akıllıca geliyor kulağa. İnsülin direnci olan kişiler zor kilo vermektedir. Sonuç olarak hızlı yemek yemek diyabet hastalığıyla sonuçlanması olasıdır.

OKUYUNİnsülin Direnci Nedir?

Doygunluk Hissi

Sizinde bildiğiniz gibi doygunluk hissini doyduktan 15-20 dakika sonra duyarız. Yemeğin görüntüsüyle göz doygunluğu yaşarız ilk önce. Daha sonra yediklerimizle doygunluk hissini yaşarız. Ne kadar yavaş yersek o kadar erken bu hissi duyarız.

Tadına Var

En sevdiğim nokta da burası. Yemek yerken bir çoğumuz bir an önce bitirmek için yeriz. Onun yerine yediğiniz yemeğin tadına varın. İçindeki baharatları keşfetmeye çalışın. Sebze yemeklerinin içindeki domatesin kıvamını düşünün. Saatler harcanarak hazırlanan sofraya gereken değeri hızlı yemek yiyerek değil, her yiyeceğin hakkını vererek yavaş ve çiğneyerek tüketin.

Sağlıklı Sindirim Sistemi

Ağız sindirim sisteminin başlangıç noktasıdır. Hızlı yemek yiyen kişiler yemeğin ağızda geçen süresini kısaltarak tüm görevi mideye ve diğer organlara bırakıyor. Ağızdaki görevi üstlenen mide işlevini tam olarak yerine getiremediği için bir çok mide rahatsızları görülebiliyor. Mide sorunları yaşıyorsanız bunun nedenin öncelikle beslenme şeklinizde aramaya başlamalısınız. Rahatsızlıkların önüne geçmenin yolu da besinleri yavaş çiğnemeden geçiyor.