Elma Kilo Yapar mı Kaç Kaloridir?

- 16:16
En fazla tükettiğimiz meyvelerden olan elma kalorisi düşük bir yiyecektir. Bu yönüyle diyet yapanların da gözde yiyeceklerinden biridir. 1 elma yaklaşık 100 kaloriye denk gelir. Aldığımız bu kalorinin büyük bir kısmı enerji için harcanır.
"Elma kilo yapar mı, zayıflatır mı, kaç kaloridir?" hakkında yazımızı okuyun...

Elmanın Besin İçeriği

100 gram elma yediğimizde 15 gr karbonhidrat içerir. 1 elma 200 grama yakın geldiği için yaklaşık 30 gr karbonhidrat alırız. Geri kalanın büyük kısmı bir kısmı sudur. Meyve şekeri, posa, potasyum fosfor, kükürt, kalsiyum, sodyum ve protein bulunmaktadır.

Elmanın Faydaları Nelerdir?

İçeriğinde çok fazla protein olmadığı için kan şekerini aniden yükseltebilir. Bu yönüyle şeker hastalarına pek tavsiye edilmez. Yanında bir şeyler tüketerek elma yenilebilir.

Yemeklerden hemen sonra yenilen elma dişlerde kalan yemek artıklarını temizler. Dişleri parlatır. Diş minesine ve etine zarar vermemesi için yavaş yavaş yenilmelidir.

Posa, lif ve pektin bakımından zengin olmasından dolayı uzun süren tokluk hissi verir. Kabuğu ilaçlı olmadığından eminseniz kabuğuyla yenilmesi gerektiği tavsiye edilmektedir. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak hareketliliği sağlayarak kabızlığı önler. Ekşi elmanın mide bulantısını geciktirme özelliği olduğu gözlemlenmiştir.

elmanın faydaları

OKUYUN   "Elma ile Zayıflama"

Elma Kilo Yapar mı?

Elma ilk yenildiğinde fazla yenildiyse eğer kısa süreli şişkinlik yapabilir. Ama geçici bir durumdur. Yediğiniz 1 elma 94 kaloridir. Aldığınız kalori kısa sürede yakılır. Elma diyeti yaparak bir çok kişi kilo vermeyi başarmıştır.
→ Bir önceki "Diyet Yaparken Saat Kaçta Ne Yemeliyiz?" başlıklı yazımızda 'diyet saatleri, diyet yaparken yemek saatleri, saat kaçta yemek yemeliyiz' hakkında bilgiler verildi.