7 Günde Hızlı Zayıflamak İçin 10 Öneri

- 17:11
Dr. Ayça yeni zayıflama bilgileriyle DiyetEvim'e konuk oluyor.
Yaz mevsimi gelince herkes etrafına daha ince ve formda görünmek istiyor. Hal böyle olunca herkes zayıflamak için çaba sarf ediyor. Dr. Ayça Kaya'dan hızlı ve sağlıklı kilo verdiren bilgiler ile bu yazı siz de fit bir şekilde geçirin. 7 günde hızlı zayıflamak isteyenler için DiyetEvim okurlarına özel bu bilgileri sakın kaçırmayın.
Dr. Ayça Kaya Hızlı ve Sağlıklı Zayıflama İpuçları

1- Günün ilk öğünü olan kahvaltıyı yapamadan evden çıkmayın. Kahvaltıda 1 yumurta yemek sonraki öğünlerde 500 kalori daha az almanızı sağlayacaktır.

2- Börek, simit gibi hamur işi yiyecekler yerine kahvaltılık hafif yiyecekleri tercih edin. Bu öneri ile 300 kalori fazla almanın önüne geçebilirsiniz.

3- Kahvaltıda yiyebileceğiniz en sağlıklı besinler yeşilliklerdir. Örneğin maydanoz, roka, tere dereotu gibi yeşillikleri limon sıkarak tüketin. Bu bilgiyi uygulayanlar gün içinde 100 kalori daha fazla yakacaktır. C vitamini ve diğer besinler metabolizmanızı hızlandıracaktır.

4- Karbonhidrat içeren yiyecekleri (makarna, poğaça, kek, tatlı, makarna) 2 hafta boyunca öğünlerinizden çıkarın. Yemeklerinizi 1 dilim esmer ekmek ile pekiştirin. Kısa sürede kilo vereceğinize inanabilirsiniz.

5- Kahveyi en fazla 2 fincan, çayı ise kahve tüketmediğiniz günlerde 4 bardak kadar için. Yeşil çay tüketerek yağ yakımını hızlandırın.

hızlı zayıflama
6- Yemekten önce 1 bardak, yemekler arasında 1 bardak su için. Böylece tokluk hissini daha kısa sürede hissedecek ve daha az yemek yemiş olursunuz.
Dr. Ayça Kaya diyeti ile beraber bu önerileri 1 hafta boyunca uygulayın.
7- Yemek öncesi 1 fincan sütlü kahve iştahınızı azaltmak için kullanılabilir.

8- Bu havaları çok bekledik. Dışarı çıkmak için nazlanmayın ve bu havaların tadını çıkarın. Günün erken ve geç saatlerin 45 dakikalık tempolu yürüyüşler kalori yakmanızı ve kilo vermenizi hızlandıracaktır.

9- Ana öğünlerde en iyi zayıflama kaynağınız salatalardır. Bu nedenle ana öğünlerde salata bulundurun. Yemeğe salata ile başlamak vücudu dinlendirecektir. Farklı zamanlarda yoğurt ekleyerek de salatanızı tüketebilirsiniz. Bu öneri 175 kalori daha az almanızı sağlayacaktır.

10- Öğlen ve akşam yemeklerinizde yoğurt bulundurun. Yoğurt uzun süre tok kalmanızı sağlayacak besleyici bir yiyecektir.
→ Bir önceki "3 Günde 2 Kilo Verdiren Fit Şok Diyet" başlıklı yazımızda 'şok diyet, kilo verme, zayıflama, fit diyet, diyet listesi' hakkında bilgiler verildi.