En Etkili Doğal Detoks İçecekleri

- 16:23
Gün içinde enerji seviyeniz düşükse, baş ağrısı stres gibi sorunlardan şikayetçiyseniz kendinizi canlandırmak için yollar arıyorsanız vücudunuz detoks zamanı gelmiş olabilir. Doğal detoks vücutta toplanan birikmiş zehirli maddelerin dışarı atılma işlemidir. Bunu yiyeceklerle yapabileceğiniz gibi içeceklerle de yapabilirsiniz. Detoks içecek tarifleri ile vücudunuzu rahatlatın, toksinlerden arının.

Her hangi bir sağlık sorununuz varsa öncelikle doktorunuza başvurmanız gerektiğini unutmayın. Sağlıklı bir yaşam için öncelikle düzenli bir beslenmeye ve hareket etmeye ihtiyacınız vardır. Hareketsizlik ve düzensiz beslenme hastalıkların habercisidir. Yılda bir kere detoks yapılması vücudu rahatlattığı uzmanlarca söylenmektedir.

Doğal detoks içecek tarifleri ile vücut sistemlerinin düzenli çalışmasını engelleyen sorunlardan kurtulabilirsiniz. Bu tarifleri ara öğünlerde, sabah, akşam her zaman tüketebilirsiniz. Hiç bir zararı olmamakla birlikte enerji vericidir ve hastalıklara karşı koruyucudur.

OKUYUN
2 Günlük Detoks Diyeti
Detoks Nedir?
detoks tarifler

Taze Kızılcık Suyu
Kızılcık idrar yolu enfeksiyonlarını ve ülseri önlemeye yardımcı olur. C vitamini ve antioksidanlar sayesinde vücudu hastalıklardan ve kanserden korur. Vücudun daha dinç görünmesine etki eder. Son zamanların popüler detoks içeceği olan kızılcık suyu nasıl yapılır inceleyelim. Kızılcıkları güzelce yıkayın. Geniş bir tavada bir 2 yemek kaşığı bal ile ateşe koyun. Üzerine su ve yarım portakal suyunu ekleyin. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Soğuyunca kızılcıkları tülbent ile süzün.

Yeşil Detoks İçeceği
Sindirim sistemini rahatlatmak için kullanılır. Zayıflamak için kullanıldığında da etkisi fazladır. Ara öğünlerinizi 1 bardak yeşil detoks içeceği ile yapabilirsiniz. Besleyicidir, sağlıklıdır.
3, havuç, 2 kereviz, 2 pancar, 1 şalgam, 1 avuç ıspanak, yarım lahana, yarım demet maydanoz, yarım soğan, 2 diş sarımsak. Tüm malzemeyi blenderdan geçirin. Su ekleyerek tüketin.
(bkz: Yeşil Detoks)

Limonata Detoks
Limonun detoks etkisi yüksektir. Askorbik asit içerir. Limonata detoks içeceğini yapmak ise çok kolaydır. 1 limonu taze olarak sıkın. Üzerine 2 yemek kaşığı akça ağaç şurubu, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, arıtılmış taze su. Gün boyu istediğiniz zaman limonata detoks içeceğini içebilirsiniz. Daha dinç olduğunuzu fark edeceksiniz. (bkz: Limon Detoks)

Karışık Meyve Detoks İçeceği
Dikkat fazla enerji içerir.
Vücudun enerjisini yeniden kazanacak harika bir detoks içeceğidir. İçeriği bol lif, vitamin minerallerle doludur. Vücudun günlük ihtiyacı olan bir çok besin kaynağını karşılamaktadır.
Yarım portakal suyu, yarım muz, 1 kase yoğurt, 1 küçük diş sarımsak, 1 yemek kaşığı keten yağı, 1 çorba kaşığı limon suyu, isteğe göre protein tozları eklenebilir. Hepsini blenderdan geçirin. Aromasına göre su ekleyin.

En iyi 4 Doğal Detoks İçeceği Tarifini sizlerle paylaştık. Tarifleri beğendiyseniz siz de yazımızı, aşağıdaki sosyal paylaşım sitelerinde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
→ Bir önceki "Banu Kazanç Hepobur Diyeti" başlıklı yazımızda Banu Kazanç, hepobur diyeti, sağlıklı diyetler, beslenme uzmanı, diyet listesi ' hakkında bilgiler verildi.