Metabolic Balance Zayıflama Programı

- 21:26
Merhaba Sevgili DiyetEvim Okurları;
Bugün sizlere farklı bir zayiflama programindan bahsedeceğim. Şimdiye kadar yaptığınız diyetlerden biraz farklı bir sistemden. Bir çok yöntem, diyet listesi, zayıflama programı denemesine rağmen zayıflayamayan bir beslenme uzmanı kendi sistemini kurarak zayıflamaya başarmış. Hazırladığı programın adı Metabolic Balance.
Metabolic Balance, metabolizmayı dengeleyerek, düzenleyerek zayıflatıyor. Bunu yaparken kişinin yemek yeme alışkanlıklarını dengeli ve düzenli olarak kontrol ediyor ve düzenliyor. Kişiye özel diyet listesi hazırlanarak Metabolic Balance programı başlatılıyor. Bu sürede metabolizmanın sağlıklı düzeye gelmesi hedefleniyor.

Metabolic Balance Sistemi

  • En başta farklı dememizin nedenlerinden biri de bu zayıflama programı 6 öğün yerine 3 öğün önermesi.
  • Öğün aralarını 5 saat olarak ayarlanması gerekiyor. Metabolic Balance sistemine göre; Vücut besinleri sindirebilmesi ve dinlenmesi için belirli bir zamana ihtiyaç duyar. Bu nedenle öğünler arası bu sürenin geçmesi gerekmektedir. Her yemek yeme sırasında kan şekeri yükseliyor. Açlık daha fazla hissedilmeye başlıyor. Metabolizmanın dengesi bozuluyor. 1 öğün için ise 1 saat ayrılması gerekiyor.
  • Yemeğe mutlaka protein ile başlanmalıdır.
  • 1. aşamada sadece hafif egzersizlere izin veriliyor. (yürüyüş, pilates, esneme) Ağır sporlara ise programın 3. aşamasında geçiliyor.
  • Metabolizma uyurken sağlıklı çalışır. Günlük en az 8 saat uyumak ( her zaman geçerli) daha sağlıklı kilo vermenizi sağlar.
Zayıflama programının amacı metabolizmayı dengeleyerek sağlıklı ve düzenli çalışmasını sağlamaktır. Düzenli çalışan vücut daha iyi yağ yakacak ve daha sağlıklı kilo vermenizi sağlayacaktır. Kişiye özel diyet listesi ile vücut ihtiyacı olan tüm besinleri alıyor. Bu şekilde metabolizmanın sağlıklı çalışması sağlanıyor.

sağlıklı zayıflama programı

Metabolic Balance Nasıl Zayıflatıyor?

Metabolic balance beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek, diyet yapmadan kilo vermenizi sağlıyor. Çabuk verilen kilolar genellikle tekrar geri alınır. Bu sistemde beslenme düzeni belli kurallara göre değiştirilmiş ve bazı kurallara dikkat edilmişse vücut verdiği kiloları asla geri almıyor.
Bir çoğumuz korkusu verilen kilolar sonrası sarkmaların oluşmasıdır. Metabolic Balance zayıflama programı kas ve dokulara zarar vermez. Sadece yağ dokularını inceltir.

Ender Saraç Zayıflama Programı
Dr. Atkins Diyet Programı

Metabolic Balance Programı Nasıl Yapılır?

Metabolic Balance programı 4 aşamadan oluşuyor.

1- Hazırlık
2 gün sürer. Vücut detoks diyet listesi ile toksinlerden arındırılır. Bu aşamada kliniklerde yapılan tetkikler ile kişiye özel diyet listesi hazırlanır. Bu sayede vücudunuzu koruyacak ve metabolizmanızı dengeleyecek kilo verme programınız ile buluşuyorsunuz.

2- Sıkı Dönem
Sıkı beslenme döneminde vücut ile zayıflama programı uyumu sağlanır. Hiç bir kuraldan taviz vermeyerek bu dönemi kapatmanız gerekecektir. 14 gün boyunca yağ içeren yiyecekler kesinlikle tüketilmez. Zaman içinde kilo verdiğinizi hissederek programa daha sıkı sarılacaksınız.

3- Rahat Dönem
Sıkı dönemde izin verilmeyen besinlerle tekrar tanışıyorsunuz. Yağ ve diğer besinler beslenme listesine eklenir. Bu süre de kendinizi daha iyi tanıyarak beslenme alışkanlıklarınızı yeniden düzenliyorsunuz.

4- Koruma Dönemi
Metabolic Balance ile metabolizma dengelenir. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları yeniden belirlenir. Böylece ideal kilo daima korunmuş olacaktır.

Hamileler ve epilepsi hastalarına, böbrek rahatsızlığı olanlara metabolic balance programı önerilmiyor. 1. ve 2 aşama da hafif sporlar yapılmalıdır. Ağır sporlara ancak 3. aşamada yer verilmelidir. 4. aşamada ise orta düzey sporlar ile ideal kilo korunur.
→ Bir önceki "Su Orucu Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?" başlıklı yazımızda 'su orucu, şifa orucu, su diyeti, zayıflatır mı, yapanlar, deneyimleri' hakkında bilgiler verildi.