Su Orucu Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

- 22:03
Dünya'da çok ünlü olan ülkemizde de son 3 yıldır adından söz ettiren su orucu diyeti ile fazla kilolarınızdan siz de kurtulabilirsiniz. Yılda en az 1 kere 21 gün boyunca uygulanan sağlıklı yaşam diyeti ve detoksu diyebiliriz. Ülkemizde yok ama dünyanın bir çok yerinde su orucu klinikleri bulunmaktadır. Su orucu ile zayıflama isteyenler kliniklere başvurarak yapacakları diyet hakkında bilgi alıyor. Su orucu, şifa orucu, su diyeti hakkında bilgiler.

Su Orucu Nedir?

21 gün boyunca uygulanan sağlıklı yaşam kürü olan su orucu yılda en az bir kere uygulayabiliyorsunuz. Kilo, yaş, boy ve yaşam standardınıza göre bu 21 gün değişebiliyor. İlk yılda 21 ile başlanıyor. Daha sonra ki yıllarda 17, 15, 13 şeklinde azalıyor. İdeal kiloya ulaşınca ise yılda 10 gün yapmak yeterli oluyor.
Vücut hücrelerimiz ve dokularımız her gün çok fazla kimyasalla ve gdo'lu ürünlerle karşı karşıya kalıyor. Bu toksinlerin hepsini vücudumuzdan dışarı atamıyor. Su diyeti ile bu toksinler dışarı atılıyor, vücut temizleniyor.

Su Orucu Diyeti Nasıl Yapılıyor?

Ülkemizde su orucu alanında kendini geliştiren Özbekistanlı Aidin Salih su orucu kürleri hazırlıyor. En fazla 21 gün en az 10 gün uygulanması gereken su orucu ile kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Tekrar hatırlatmakta fayda var. Bu diyet listesi yılda 1 kereden fazla yapılması önerilmemektedir.
Aidin Salih'in hazırladığı bir su orucu kürünü sizlerle paylaşalım.
sağlıklı diyet listeleri

Su Orucu Diyeti Listesi

1. Gün
Gün Boyu: Çiğ pişmemiş meyve ve sebzeler
Akşam: 1 kaşık İngiliz tuzu 1 bardak suda eriterek içilir. Bağırsak temizliği için yapılır. Su orucunun en önemli basamağıdır. İngiliz tuzu bağırsak temizliği yaparak bağırsaktaki toksinleri atılması sağlanır. Böylece sindirim daha sağlıklı çalışır. Bağırsak temizliği için lavman seti de kullanılabilir.

2. Gün
2 limonu sıkın. 1 Litre suyun içinde güzel balı karıştırın. 2 gün dahil diğer günlerde yarım çay bardağı bu karışımdan kalkar kalkmaz için. 1 saat sonra her saat başı 1 bardak su için.

4. ve 8. günlerde İngiliz tuzu ile bağırsak temizliği yapın.

Sabah ve akşam saatlerinde 45 dakikalık yürüyüşler yapmak gerekiyor.

DİYET LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN...

Su Orucu Önemli Bilgiler
Su orucu ile metabolizma yavaşlar. Bunun nedeni hızla kilo verilmesidir. Vücudunuz 2000 kalori yakarken şimdi su orucu diyetinden sonra 700 kalori yakmaktadır. Bu nedenle su diyeti sırasında ve sonrasında bol hareketli zamanlar geçirmelisiniz. Bunu yapmazsanız verdiğiniz kiloları geri alma riski artıyor.

Su Orucu Yan Etkileri
Şifa orucunun kilo verdiği kesin ama bir kaç yan etkisi de bulunmaktadır. İlk 3 günde baş ağrısı yapabiliyor. 3 Gün zor bir süreç sizi bekliyor. Sorucu diyetine inanırsanız bu süreci daha kolay atlatırsınız.

Şifa Orucu Yapanlar Deneyimleri Yorumları

"Bel çevremin küçülmüş olduğunu görmek çok güzel."
"Kendimi çok iyi hissediyorum."
"Şifa orucu mide sorunları olanlara çok iyi geliyor. Reflüm geçti."
"Şimdi daha iyi koşuyorum ve daha fazla yüzüyorum."
"Ben de sinüzit vardır. Su orucundan sonra şikayetim kalmadı."

Su orucu, şifa orucu, su diyeti hakkında yapılan yorumları okuyabilir, isterseniz deneyimlerinizi bu yazıyı sizler gibi okuyanlarla yorum yaparak paylaşabilirsiniz.
→ Bir önceki "Lazer Lipoliz ile Selülit Tedavisi" başlıklı yazımızda 'lazer lipoliz, selülit tedavisi, nasıl yapılır, liposuction yöntemleri, yağ aldırma' hakkında bilgiler verildi.