Sıkı Kalça ve Bacak İçin 4 Hareket

- 16:19
Yaz mevsimi yaklaştıkça zayıflama isteği de artıyor. Önümüzde 3 aydan fazla bir süre var. Eğer fazla kilolarla başınız dertteyse ve yaz mevsimine daha fit ve form girmek istiyorsanız şimdiden çalışmalara başlamanız gerekiyor. Diyet ve spor sadece zayıflamak için düşünmeyin. Sağlıklı bir hayat sürmek için önce beslenmeye sonra spor yapmaya önem vermelisiniz. Beslenme sürecini kontrol edebiliyorum ama hangi sporu yapacağımı bilmiyorum diyorsanız yazımızı okumaya devam edin.
Diyet Evim egzersiz sayfasında bir çok egzersiz bulabilirsiniz. Bu egzersizlerden bazıları bölgesel zayıflamak için kullanılmaktadır. Aynı zamanda sıkılaşmak için. Bugün sizlere sıkı kalça ve bacak için yapabileceğiniz zayıflama ve sıkılaşma hareketlerinden bahsedeceğim. Bu hareketler günlük 20 dakikanızı alacaktır. Bir gün yürüyüş diğer gün sıkı kalça hareketleri yaparak kolay ve hızlı kilo verebilirsiniz.

Sıkı Kalça ve Bacak Egzersizleri

LUNGE

Bacak kaslarını çalıştıracak en iyi egzersizlerden biri de lunge hareketidir. Lunge nasıl yapılır?
bacak sıkılaştırma
Sağ ayağınızı öne doğru atın ve diğer dizinizi yere doğru 90 derece kırın. Başlangıç pozisyonuna döndükten sonra diğer ayağınızla aynı hareketi yapın. 20 tekrar yeterli olacaktır.

BACAK KALDIRMA

En basit uygulayabileceğiniz bacak sıkılaştırma hareketidir. Bacak kaslarını sıkılaştıracak bir egzersizdir. Nasıl yapılır bir bakalım.
kalça sıkılaştırma

Sırt üstü uzanın ve derin bir nefes alın. Ayaklarınızı birleştirerek yukarı doğru kaldırın. Yukarı kaldırırken nefesinizi verin. Başlangıç pozisyonuna dönerek, 20 tekrar yapın.

SQUAT

Dünyaca ünlü olmuş squat hareketini yapanlar sıkı kalçalara sahip oluyor. Kalça ve popu sıkılaşması sağlayan bu hareket basenleri de çalıştırıyor. Squat hareketi nasıl yapılıyor anlatalım:

Ayakta dik olarak durun ve bacaklarınızı omuz genişliğinde açın. Sırt ve belinizi hiç bükmeden oturma pozisyonu alarak çömelin. Kalça yere paralel, vücut ağırlığı topuklarda olmalıdır. Diz kapakları ayak uçlarının geçmemelidir. İlk deneme de 15'ten fazla yapmayın. 10 ve katları şeklinde gün gün arttırabilirsiniz.

KNEEL

Bacak, kalça ve basen kaslarını çalıştıran egzersiz hareketidir. Özellikle kalçayı ve basen üzerinde etkilidir. Kneel Hareketi yapmadan önce hafif esneme hareketleri yapmayı unutmayın. Kneel Hareketi nasıl yapılır?

kalça sıkılaştırma hareketi

Dizler ve eller üzerinde durulur ve önce sağ ayak yukarı bakacak şekilde kaldırın, 1-2 saniye sonra indirin. Ardından sol ayağı yukarı doğru kaldırın ve indirin. 20 tekrar yapın.
Diğer Egzersizler İçin Tıklayın...