Uzmanından Arınma Programı

- 01:57
Günlük koşuşturma sırasında bir çoğumuz meyve ve sebzeleri yeteri kadar tüketemiyor, yerine ise zararlı besinleri menülerimizde daha fazla bulunduruyoruz. Bir de bunlara soluduğumuz hava ve stresli bir yaşam eklenince vücudumuzdaki toksinlerde artış meydana geliyor. Bu toksinler bağışıklığı zayıflattığı gibi metabolizmayı da zayıflatıyor. İşte tam bu sırada arınma programı yardımınıza koşuyor.
Kilo veremiyorum, halsizlik yaşıyorum, sabah uyanamıyorum, güçsüzlük yaşıyorum gibi şikayetlerinizin çözümü detoks yapmaktan geçiyor. Detoks Arınma Programını uygularken aynı zamanda kilo vermeye başlıyor olacaksınız.

Diyetisyen Dilara Koçak tarafından hazırlanan 3 günlük detoks arınma programı sayesinde vücudunuzu toksinlerden arındırırken aynı zamanda zayıflamak için güzel bir adım atacaksınız. Bu detoks programının uyguladıktan sonra yapılan diyetler daha hızlı sonuç vermektedir. Bunun nedeni ise vücut temizliğinden sonra metabolizmadaki sorunların çözülmesi ve daha etkin çalışmasıdır.
3 günlük detoks

3 Günlük Arınma Programı

1. GÜN
Sabah
2 yemek kaşığı yulaf, 5 badem, 1 kutu probiyotik yoğurt, 2 yemek kaşığı nar hepsini karıştırın.

Öğle
Bol salata, 300g ıspanak, 50g keçi lor peyniri, 2 yemek kaşığı mercimek haşlama.

Ara
14 badem, 3 tane kuru kayısı.

Akşam
1 kase salata, 200 gram balık, haşlama sebzeler.

Ara
Yeşil detoks suyu, 3 tane ceviz.

2.GÜN

Sabah
3 yumurta beyazı ile hazırlanacak sebzeli omlet, 3 ceviz ve bol yeşillik.

Öğle
4 yemek kaşığı bulgur pilavı, bol salata, sınırsız mantar sote, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Ara
5 fındık, 14 tane yaban mersini

Akşam
1 kase salata, 200 gr. ızgara balık, haşlama sebzeler.

Ara
14 badem, yeşil detoks içeceği

3. GÜN

Sabah
1 tane haşlanmış yumurta, 3 ceviz, bol yeşillik ve 1 tane kivi

Öğle
Bol yeşil salata - 3 yemek kaşığı kinoa, 1 tatlı kaşığı hardal ve yarım avokado hepsini karıştırın.

Ara
1 bardak kefir, tarçın, 1 yemek kaşığı yulaf, 1 tane muz hepsini karıştırın.

Akşam
1 kase çorba, bol salata, 50 gr. keçi lor peyniri.

Ara
Kırmızı detoks suyu
14 tane fındık

Yeşil Detoks Suyu Tarifi
1 avuç ıspanak, yarım yeşil elma, yarım limon suyu, yarım demet maydanoz, 1 tane salatalık, 1 şişe doğal maden suyu. Hepsini karıştırın.

Kırmızı Detoks Suyu
Yarım demet maydanoz, yarım limon suyu, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 tane küçük pancar, 1 tane kırmızı biber, yarım kırmızı elma, 2 tane salatalık. Hepsini karıştırın.

3 Günlük detoks Arınma Programı kısa sürede sonuç alabileceğiniz bir programdır. Bu süre içinde kesinlikle şeker tüketilmemeli kahve içilmemelidir. Her gün mutlaka 3 litreye yakın su içilmelidir. Çaylar açık olmak şartıyla içilebilir. Detoks programında sunulan salataların içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz. Çok acıkırsanız çiğ sebzelerden istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
→ Bir önceki Zerdeçal Kürü İle Zayıflama başlıklı yazımızda 'zerdeçal, nasıl kullanılır, zerdeçal zayıflatırmı, sağlıklı zayıflama, zerdeçal yoğurt kürü' hakkında bilgiler verildi.