Salatalık Kaç Kalori?

- 16:26
Salatalık içerisindeki vitamin, mineral ve etken maddeler sayesinde oldukça faydalı bir sebzedir. Genellikle pişirilmeden çiğ olarak yenir. Salataların ve cacığın olmazsa olmazıdır. Yüksek su oranı ile özellikle cilde çok iyi geldiği bilinmektedir.

BESİN DEĞERİ
100 gram salatalık;
Karbonhidrat : 2 gr
Protein :0.7 gr
Yağ : 0.2 gr
Lif : 0.54 gr
Potasyum: 141 mg
A Vitamini: 66 mg
15
KALORİ
Salatalık besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. 100gr salatalık sadece 15 kaloridir. Bunun haricinde 100gr salatalıkta 2 gr karbonhidrat, 0.7 gr protein, günlük ihtiyacın %21’ini karşılayacak K vitamini, günlük ihtiyacın %5’ini karşılayacak C vitamini bulunmaktadır. Az miktarlarda B6 vitamini, A vitamini, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, potasyum, manganez, folat, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri bulunur. Salatalık, yüksek besin değeri ve az kalorisiyle hem besleyici hem de kilo aldırmayan bir yapıya sahiptir. Üstelik içerisindeki yüksek su oranı sayesinde susuzluk giderir. Su içmeyi unutanlar bolca salatalık tüketirlerse vücudun ihtiyaç duyduğu suyu sağlarlar.

kaç kalori

Salatalığın Faydaları

Salatalığın cilt sağlığı açısından faydaları herkesçe bilinir. Salatalık maskesi hanımların en çok kullandığı yüz maskelerinden biridir. Kozmetik firmaları tarafından cilt sağlığı için üretilen ürünlerin çoğunun içeriğinde, ana bileşen olarak salatalık özü kullanılır. Salatalık cildi canlandırma özelliğine sahiptir. Ciltteki gözenekleri açarak cildin gençleşmesini sağlar. Ciltteki zararlı dokuların yok olmasını sağlar, cildi besler, göz çevresindeki koyu halkaları giderir. Salatalık cilt sağlığı için bulunmaz bir nimettir.
Tavsiye Yazı
Ender Saraç Salatalık Diyeti Nasıl Yapılır?
Salatalığın cilt sağlığının dışında da birçok faydası vardır. Kabızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Sindirim sistemi açısından faydalıdır. Salatalık ve salatalık suyunun mide için oldukça faydalı olduğu bilinir. Saç ve tırnakları besleyerek, sağlıklı olmasını sağlar. Oldukça az kalorili olan salatalık, kilo vermek isteyenler için de oldukça faydalıdır. Yüksek fil kaynağı olan salatalık kilo vermek isteyenler için yardımcı besin olarak kullanılabilir.

Salatalığın Zararları

Besin değeri oldukça yüksek ve az kalorili bir sebze olan salatalığın pek bir zararı yoktur. Gastrit sorunu olanların dikkatli tüketmesi tavsiye edilir. Salatalık aksine gastriti tetikleyebilir ve ağrıya neden olabilir. Normal tüketimlerde saçları besleyen salatalık aşrı tüketim durumunda saç dökülmesine neden olabilir. Bu durumlar dışında salatalık başlı başına bir sağlık kaynağıdır. Mevsiminde bolca tüketebilirsiniz. Bir yaz sebzesi olan salatalığı kışın tüketmenizi tavsiye etmiyoruz. Üretmesi oldukça kolay olan salatalığı kendiniz de üretebilirsiniz.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...