Sıfırlama Diyetiyle Yenilenin

- 22:24
Metabolizmanızı güçlendirerek fazla yağlarınızdan kurtulmanın keyfine varmak ister misiniz? Sıfırlama Diyetiyle kilo vermeyi keyifli hale getirebilirsiniz. Keyifli diyorum çünkü her besin grubundan yiyerek aç kalmadan sağlıklı kilo vermeye başlayın. 'Body Reset Diet' yazarı Harley Pasternak sıfırlama diyetini şöyle tanımlıyor. Diyet yapmanın keyifli hali...
Dış görünüşünüzü baştan aşağıya değiştirecek sıfırlama diyeti 5+5+5 olmak üzere 3 evreden oluşuyor. Her gün 5 öğün yiyerek açlığı neredeyse unutabilirsiniz. Hareketli bir yaşam tarzı seçerek yağ yakımını daha da hızlandırabilirsiniz.

yenilenme diyeti

Kim Kardashian, Rihanna gibi ünlülerle beraber çalışarak onların forma girmesini sağlayan Pasternak Sıfırlama Diyeti yapanların mutlaka kilo vereceğini söylüyor.

İlk 5 gün, günde 3 kere hazırlayacağınız püre ve iki ara öğünden oluşuyor. Yiyeceğiniz besinlere alışmak biraz zor olsa da ilk 5 günden sonra vücut alışıyor. Açlık çekeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Öğünlerin hepsinde yeteri kadar yemek yiyebiliyorsunuz. Beslenmenin yanı sıra hareket etmeyi de unutmamalısınız. Günde en az 45 dakikalık yürüyüşler ile metabolizmanızı hızlandırmalısınız. Öğünleri hazırlamak ise çok kolay. Daha önce aldığınız yiyecekleri buzdolabından çıkarıp hazırlıyorsunuz. Yiyeceklerin bir çoğu meyve ve sebzelerden oluşuyor.

İkinci 5 günde ise püre yeme sayısı 2 öğüne düşüyor. 1 ana öğün ve 2 ara öğün ile günü tamamlıyorsunuz. 45 dakikalık yürüyüşün yanında kol, bacak ve karın egzersizleri her gün yapmanız gerekiyor. Her birine 5 dakika yapmanız yeterlidir. Yapacağınız hareketleri egzersizler sayfasında bulabilirsiniz.

Son 5 günde ise 3 ana öğünün 1 tanesinde püre diğerlerini ise normal geçiriyorsunuz. İki ara öğünde yaparak diyet listesini tamamlamış olacaksınız. 45 dakikalık yürüyüşleri 15 dakika daha uzatarak 1 saate tamamlamanız vücut direncinin güçlenmesi açısından önemli bir yere sahip. Yürüyüşün yanında evde yapabileceğiniz yarım saatlik egzersizleri de yapmalısınız.

Sıfırlama Diyeti Listesi

Kahvaltı (330 kalori)
Malzemeler: 5 badem, kabuklu doğranmış, kırmızı elma, 1 tane muz, 150g yağsız yoğurt, 1 bardak yağsız süt, yarım çay kaşığı toz tarçın.
Hazırlanışı: Önce bademler ezilinceye kadar karıştırıcıda karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin. İstediğiniz kıvama gelene kadar karıştırın.

Öğle (280 kalori)
Malzemeler: 120 gram dondurulmuş frambuaz, 30g dondurulmuş yaban mersini, yarım portakal, yarım çay kaşığı protein tozu, 1 yemek kaşığı keten tohumu.
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri rondodan geçirip püre haline getirin.

Akşam (280 kalori)
Malzemeler: 60g ıspanak, 1 tane kabuksuz doğranmış armut, 1 tane üzüm, 150g yağsız yoğurt, 2 yemek kaşığı avokado, 2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri istediğiniz kıvama gelinceye kadar karıştırın.

Ara Öğünler
Tüm mevsim meyvelerini 1 tane ile sınırlı olmak üzere tüketebilirsiniz. Püreleri hazırlamak ise için ise süt, yağsız proteinler, sağlıklı yağlar, lif içeren karbonhidratlar tercih edebilirsiniz.
Örnek püre tariflerini ve sıfırlama diyeti detaylarını inceleyin...