Üzüm Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

- 00:04
Üzüm çekirdeği Avrupa eczanelerinde ilaç olarak satılmaya başlanan mükemmel bir besindir. Faydaları saymakla bitmez. Üzüm, asma bitkisinin meyvesidir. Ülkemizde de hemen her bölgemizde bolca yetişir. Hem kara üzüm hem normal üzüm son derece faydalı besinlerdir. Son yıllarda çekirdeksiz üzüm modası başlasa da yapılan araştırmalar bu modanın ne kadar yanlış olduğunu göstermektedir. Çünkü üzüm çekirdeği ve yağı tek başına mucizevi bir sağlık kaynağıdır.
üzüm çekirdeği

Üzüm çekirdeğinin en önemli faydasının kan damarlarını beslemesi olduğu belirtilmektedir. Üzüm çekirdeği içerisindeki etken maddeler ile kan damarlarını besler ve onarır. Kan damarları vücudumuzun her yanını sararak vücudumuzun kanla beslenmesini sağlayan damarlardır. Kılcal damarlar şeklinde vücudun en uç noktasına kadar uzanır. Kan damarlarındaki yıpranma, büzülme, bozulmalar, tıkanıklıklar, kan damarlarının incelmesi ve zayıflamış kan damarları insan sağlığı için büyük tehdit oluşturmaktadır. Kan damarlarındaki sorunlar vücut kan dolaşımı sisteminde hasar oluşması anlamına gelir. Çok tehlikeli biri durumdur. Vücuda oksijen yüklü taze kan gerektiği kadar ulaşamazsa hastalıklar bir bir çıkmaya başlar. Üzüm çekirdeği kan damarlarını besleyerek onarılmasına yardımcı olur.

Üzüm çekirdeğinin bir diğer faydalı yanı ise çok güçlü bir antioksidan olmasıdır. Bu açıdan E vitamininden 50 kat daha güçlü özellikte olduğu belirtiliyor.

Üzüm çekirdeğinin muazzam faydalarının araştırılmaya başlanması ilginç bir hikâye ile başlıyor. Fransa Bordeaux Üniversite’sinin dekanını eşi hamilelik nedeni ile ciddi ödem ağrıları çekmektedir. Dekan ağrıların azalması için eşine üzüm çekirdeği verir ve kadın iki gün içerisinde tüm ağrılarından kurtulur. Bunu gören aynı üniversitenin tıp fakültesi hocalarından biri üzüm çekirdeği üzerinde araştırmalara başlar ve bu mükemmel besinin faydaları ortaya çıkarılmaya başlanır. Üzüm çekirdeği üzerindeki araştırmalar halen devam etmektedir. Bu harika besin maddesinin her geçen gün bir başka faydalı yönü keşfedilmektedir.

Üzüm çekirdeği bilinen en güçlü antioksidan yapıdaki besin maddelerinden biridir. Bu özelliği ile vücuttan zararlı toksinlerin atılması için etkilidir. Bağışıklık sistemini düzenler. Bol miktarda C vitamini bulundurur. Bu da direkt olarak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlar.
TAVSİYE YAZI
→ Zencefil Mucizesi
Üzüm çekirdeği görüşü iyileştirir. Cilt yenilenmesine katkı sağlar. Cinsel güç arttırıcı etkisi de bulunmaktadır. Şişliklerde ve ödem atmada da kullanılır. Varis ve basur sorunu olanlar da üzüm çekirdeği kullanmalıdır. Şeker hastalarına da üzüm çekirdeği kullanması tavsiye edilir.

Üzüm Çekirdeği Kullanımı, Zayıflatır mı?

Üzüm çekirdeğini aldığınız üzümler sayesinde kullanabileceğiniz gibi hazır olarak satılan üzüm çekirdeklerini de kullanabilirsiniz. Üzüm çekirdeği, hap olarak ta satılmaktadır.

Üzüm çekirdeği iştah kesici özelliktedir. Ayrıca vücuttaki yağ yakımını arttırır. Üzüm çekirdeğini diyetlerinizde yardımcı madde olarak kullanabilirsiniz. Çekirdeğin kendini kullanabileceğiniz gibi yağını yemeklerinize bir kaç damla ekleyerek kullanabilirsiniz. İştah kesici etkisi ve yağ yakımını hızlandırıcı etkisi ile kilo vermenizi kolaylaştıracaktır. Diyetlerinizde üzüm çekirdeği kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.
→ Bir önceki Hangi Yiyecekler Şekeri Düşürür? başlıklı yazımızda 'şekeri düşüren yiyecekler, kan şekerini dengeleme, açlık kontrolü, sağlıklı beslenme'  hakkında bilgiler verildi.