1 Haftada 2 Kilo Verdiren Diyet Listesi

- 22:42
Yaz mevsimine 2 ay gibi bir süre kaldı. Bu süre içinde yapacağınız doğru etkinlikler kilo vermenizi sağlayacaktır. Havaların ısınmaya başladığı soğuk günlerin geride kaldığı bugünlerde içimizdeki kilo verme isteği daha da artacaktır. Zayıflamak için öncelikle doğru diyet listesi uygulanmalı ve yanında mutlaka egzersiz yapılmalıdır. İkisi bir araya geldiğinde önünde hiç bir kilo duramayacaktır.

1 Haftada 2 kilo verebilmek en sağlıklı ve en kalıcı olanıdır. 1 haftada 10 kilo verebileceğiniz bir diyet listesi çok da inandırıcı değildir. Hep aç kalsanız ve hiç bir şey yemeseniz bile 1 haftada 10 kilo vermeniz çok zordur. Hızlı kilo verdiren diyet listelerinde genelde '10 kilo verme' ifadesi kullanılmaktadır. Daha sağlıklı olanı ise 1 haftada 2 kilo Verdiren diyet listesidir. 1 haftada 1 beden incelmenizi sağlayacaktır.

2 kilo verme

1 Haftada 2 Kilo Diyeti

1. ALTERNATİF

Sabah
Hepsini karıştırın: 1 bardak süt - 3 yk yulaf ezmesi - 1 küçük muz - 1 çk toz tarçın

Ara
5 tuzsuz badem - 1 sade Türk kahvesi

Öğle
120 gram et döner - 3 yk patates püresi - 1 kase mevsim salata

Ara
3 ceviz - 1 portakal

Akşam
1 kase kabak çorbası - 6 yemek kaşığı karnabahar yemeği - 1 kase yoğurt


Gece
1 tane armut

2. ALTERNATİF

Sabah
Açık Şekersiz çay - 1 dilim peynir - patatesli, soğanlı omlet - domates - salatalık.

Ara
3 tane kuru kayısı

Öğle
1 kase mercimek çorbası - 8 yemek kaşığı sebze yemeği (zeytinyağlı pırasa) - yarım kase yoğurt - 1 ince dilim buğday ekmeği.

Ara
1 tane armut - 12 tane tuzsuz badem

Akşam
120 gram balık - haşlanmış buğdaylı salata - 1 su bardağı ayran

Gece
1 tane portakal

2 farklı 1 haftada 2 kilo verme diyet listesini yaparak haftada 2 kilo hatta spor ve egzersiz ile desteklerseniz haftada 3 kiloya kadar verebilirsiniz. Egzersiz olarak yürüyüş ve zayıflama hareketleri tercih edebilir, isteğe göre egzersiz aletlerinden de faydalanabilirsiniz. Havaların güzel oluşunu fırsat bilerek müsait olduğunuz zamanlarda yürüyüş yapmanızı öneririm. Yürüyüş, bacak ve basen bölgenizin sıkılaşmasını sağlar. Karın bölgeniz için de sayfamızdan farklı egzersizler seçerek evde uygulayabilirsiniz.
→ Bir önceki Canan Karatay Uyarıyor 'Çok Fazla Koşmayın' başlıklı yazımızda 'Canan Karatay, spor, egzersiz, kilo verme önerileri' hakkında bilgiler verildi.