Vücuttaki Yağlardan Kurtulma Yolları

- 14:59
Yanlış beslenme alışkanlıkları, stres, hareketsiz yaşam tarzı ve doğum gibi bir çok neden vücutta yağların birikmesine neden olur. Vücutta dengesiz biriken yağlar çeşitli hastalıkları da beraberinde getirmektedir. Yağdan kilo vermek için bir çok yöntem vardır. Bunların en başında egzersiz yapmak gelir.

Vücutta Yağ Oluşum Nedenleri Nelerdir?

Kadınları korkulu rüyası olan çoğu zaman aynalardan uzak durmanıza sebep olan vücudun birçok bölgesinde meydana gelen yağlanmalar hormonsal denge bozukluklarından, yapılan doğumlardan veya sağlıksız, yağlı ve düzensiz beslenme kaynaklı meydana gelen kilolardır. Aslında her insanın vücudunda yağ hücreli vardır ve olmak da zorundadır. Ama her şeyin bir ölçüsü olduğu gibi vücuttaki yağ oranının da bir ölçüsü vardır. Ama bu denge bozulduğunda ve yağ gereğinden fazla olduğunda ki 6 katına bile çıkabilir sıkıştırdığı hücreleri olumsuz yönde etkiler.

Tavsiye Yazı
Yağ Yakan Yiyecekler
yağ yakıcı yöntemler

Vücuttaki Yağların Yol Açtıkları

Vücuttaki yağlar en çok göbek çevresinde toplanırsa tehlikeli hale gelir. Karnın içinde bir zar vardır eğer o zar üzerinde toplanırsa çok zararlıdır. Bir kilo bile verseniz vücudunuzda en az 5 ya da 6 kilo vermişçesine rahatlarsınız. Öncelikle bu durum obezite olarak adlandırılır. Ve yol açtığı bir çok durum vardır. Örneğin yağlar gereğinden fazla ısı sağlayacağı için iç kısımlarda yüksek derecede ısınma, kaslarda zayıflama, vücutta oluşan ağırlık ve kilolardan dolayı kemiklerde bozulmalar, çok çabuk yorulma ve hormon dengesinde bozukluklar meydana gelir. Bunların yanında şeker ve tansiyon da en tehlikeli ve sık rastlanan durumlardandır.

Vücutta Yağ Yakımı Ve Yıkımı Neden Zordur?

Yağlarında yapısında üç zincirli bağlar bulunduğu için yağ yakımı zordur. Bu nedenle egzersiz yapmaya başladığınız andan itibaren yağ yakmaya da başladığınız düşüncesine kapılmayın. Bu ancak belli bir süre spor yaptığınızda gerçekleşmeye başlar.
Tavsiye Yazı
Yağ Yakıcı Kahve Tarifi

Vücuttaki Yağların Yakımı İçin Beslenme Programı

Vücuttaki yağları yakım programı olabildiğince az kas kaybederek ve olabildiğince çok yağ kaybetmek için uygulanan bir programdır. Aslında bunun için çeşitli programlar vardır. Sizin için en doğru programı uygulayacak kişi spor eğitmeniniz ve yaşam koçunuzdur. Öncelikle vücut yağ oranı incelenir ve bir program hazırlanır. 

Birkaç tavsiye verecek olursam öncelikle gün içinde aldığınız kalorinin büyük bir kısmı sebzelerden oluşsun. Ama eti de hayatınızdan çıkarmayın. Sonrasında pişirme şekline, sebze ve meyvelerin besin değerlerini kaybetmemesine dikkat etmelisiniz. Örneğin kızartma yerine buharda haşlama, buğulama gibi yöntemlerle pişirmelisiniz. Ve tabi ki su içmeye çok özen gösterin. Tahıl ve et tüketimini de asla es geçmeyin.

Vücuttaki Yağları Eritmek İçin Bitkisel Kürler

Bir yandan spor yaparken diğer yandan da bitkisel kürlerle yağ yıkımınız ve metabolizmanızı hızlandırmanız mümkün. Hem doğal hem de kolay kürler deneyebilirsiniz. Öncelikle kürleri hazırlama ve kaynatma sıcaklıkları ile ilgili bilgi edinmeyi atlamayın. Ayrıca her bölge için kürler mevcuttur yani hangi bölgeden şikayetiniz varsa ona göre kürünüzü belirleyin. 

Mesela göbek yağları için 4 adet lahana yaprağı, 1 demet maydanoz, 1 limon ve 500 mililitre kadar su yeterli olacaktır. Malzemelerin taze olmasına özen gösterin. Kaynayan suyun içine öncelikle lahanaları 3 ya da 4 dakika kadar atıp beklettikten sonra maydanozları atın ve bir bu kadar daha bekleyin. Kaynattıktan sonra altını kapatın ve limonun suyunu sıkıp ekleyin ve kürünüz hazır.

Ayrıca göbek bölgesine sürmek için birer çorba kaşığı biberiye, susam ve okaliptüs yağını yine bir çorba kaşığı limon suyu ile iyice karıştırıp göbek bölgesine uygulayabilirsiniz.

Son bir tarif olarak da bir bardak kaynamış suyun içine bir tatlı kaşığı funda bitkisi koyup yaklaşık 20 ya da 25 dakika kadar demlenmesini bekleyin ve yemeklerden 15 dakika önce bu çayı için. Bu çay size tokluk hissi verecektir ve daha az yemek yemenize yardımcı olacaktır.
→ Bir önceki Beslenme ve Bağışıklık Sistemi başlıklı yazımızda 'beslenme, bağışıklık sistemi, ilişkisi, sağlıklı beslenme' hakkında bilgiler verildi.