Diyet Light İçecekler Kilo Yapar Mı?

- 15:08
Şehir hayatına geçiş sürecinin, doğal besinlerden uzaklaşmaya eş değer olduğu günümüzde, iş hayatındaki yoğunluk sağlıksız besinlere yönelimi arttırmıştır. Her geçen gün bir yenisi ortaya çıkan fast food zincirlerine mahkum olan insanlar, sağlıksız beslendikleri için farkında olmadan kilo almaktadır.
Hareketsiz hayatın da etkisi ile kilo alan kişiler bu fazla kilolardan kurtulmak için neredeyse sürekli diyet halindedir. Diyet yapan ve kilo veremeyen kişiler, light adı verilen yiyecek ve içeceklerle daha az kalori aldıklarını düşünmektedir.

Sıkça tüketilen gazlı içecekler ve paketlenmiş içecek türleri arasında light içecekler oldukça fazla tüketilmektedir. Peki bu bahsi geçen diyet light içecekler nelerdir? Kilo yapar mı? hepsini bu yazımızda öğreneceksiniz.

light içeceklerin zararları

Şekersiz mi Yoksa Tatlandırıcılı mı?

Light içecekler arasında kola türü asitli içecekler, soğuk çaylar ve diğer türevleri yer almaktadır.

Bu içeceklerde şeker yerine kullanılan tatlandırıcılar vardır. Tatlandırıcılar, şeker kadar zararı olmasa da, yapılan araştırmalara göre vücut tarafından şeker olarak algılanmaktadır. Bu da light içecekleri tüketirken de, şekerli olanları tüketirken de vücudun aynı şekilde algılayıp hareket etmesi anlamına gelmektedir.

Yani diyet yapsanız da yapmasanız da gazlı içecekleri hayatınızdan çıkarmanız en iyi çözümdür. Hiçbir yararı olmayan bu içecekler aynı zamanda gereksiz kilo alımına neden olmaktadır.

Ne Tür İçecekler Daha Sağlıklıdır?

Her şeyin doğal olanı sağlıklıdır. Yani süt, ayran, soda, taze sıkılmış meyve suyu gibi içecekleri tükettiğinizde sağlıklı içecekler içmiş olursunuz.

Zaten küçük bir test yaparak bu kararı siz verebilirsiniz. Bir hafta boyunca meyve suyu ve asitli içecekler tüketmeyin ve hafta sonuna yaklaştığınızda, öncelikle taze sıkılmış meyve suyu için. Bir süre sonra da paketlenmiş olan içeceklerden birini içerek hangisini içtikten sonra kendinizi daha canlı ve enerjik hissettiğinizi görün.

Asitli ya da kutu meyve suları size rehavet ve uyku hali yaratacakken, taze sıkılmış meyve suyu ise, canlandırıcı ve enerjik hissetmenizi sağlarken, midenizi de rahatsız etmeyecektir.

Diyet Yaparken Ne Tür İçecekler İçilmelidir?

Bol bol su içmek özellikle yaz ayları için kaybolan sıvı ihtiyacının telafisi için ve cildinizin güzelliği için önemlidir.

Bunun yanı sıra, bitki çayları da günlük içecek listenizin içinde yer almalıdır. Yağ yakıcı özellikleri olan yeşil çay, mate çayı gibi içecekleri evinizden eksik etmemelisiniz. Sadece diyet yaparken değil, her zaman doğal bitki çayları tüketmelisiniz.

Kış aylarında C vitamini bakımından yüksek olan bitki çayları, kış hastalıklarına yakalanmanızı da önleyecektir.
Tavsiye Yazı
→ Evde Detoks İçecekler Hazırlama
Metabolizmayı Hızlandırıcı İçecekler Gerçek Mi?

Yüzyıllardan beri insanların ve hayvanların tedavisinde doğadaki bitkiler kullanılmıştır. Günümüzdeki ilaçların da içerikleri bitkilerden oluşmaktadır.

Yani her türlü derdin devası, doğada bulunmaktadır. Bitki çayları, doğadaki gücü en iyi şekilde kullanabileceğiniz ve istediğiniz aktarda bulabileceğiniz sağlıklı içeceklerdir. Ancak hamilelik, emzirme ya da tansiyon gibi hastalıklarda bazı bitkilerin sakıncalı olduğunu unutmamalısınız.

Bir ansiklopediden yararlanarak, bitkilerin faydalarını öğrenebilirsiniz ve sağlıklı bir şekilde metabolizma hızlandırıcı çaylar tüketebilirsiniz.

Kola İçmek Kilo Yapar Mı?

Şekerli yiyecek ve içecekler, daha çabuk acıkmanızı sağlarlar. Bu da kilo almanın en önemli nedenidir.

Bir çok kişi sağlıklı atıştırmalıklar olarak light ürünleri tercih eder bu ürünlerin pek bir faydası yoktur. Çünkü nasılsa kalorisi az diye daha fazla tüketilebilirler. Bu nedenle sağlıklı bir beslenme sistemi oluşturarak, doğal ürünlerden yana tercihinizi yapmanız kilo almanızı önleyecektir.

Bir çok kişinin kilo alma sebebi düzensiz beslenmek ve abur cubur yemektir. Siz de beslenme sisteminizi değiştirip doğal ürünlere yönelirseniz, hiçbir sorun yaşamadan kilo verebilir ve ideal kilonuza gelebilirsiniz.
→ Bir önceki Yağlardan Kurtulma Yolları başlıklı yazımızda 'yağ yakma, zayıflama yöntemleri, yağ yakıcı beslenme' hakkında bilgiler verildi.