Kuşburnunun Faydaları Nedir?

- 22:26
Merhaba arkadaşlar. Bu yazımızda sizin için kuşburnunun faydaları hakkında detaylar üretmeye hazırlanıyoruz. İhtiyaçlarınıza yönelik birbirinden farklı çalışmaları ve fırsatları ön plana çıkaran Diyet Evim, bu konuda da detaylı bir çalışma ve araştırma yaptı. Sizin için en özet anlatımlar ile sunacağımız kuşburnu faydalarını birkaç tıklama ile rahatlıkla okuyabilirsiniz.
İsterseniz öncelikle meyveyi tanıyalım ve hakkında fikir sahibi olalım. Kuşburnu meyvesi, bir yaban gülü meyvesi olarak bilinir. Gül burnu ve gül elması adları ile de tanınan bu meyve, aslında tam olarak bir meyve sıfatında yer almaz. Daha çok orta sınıftır. İngilizce'de Rosehip olarak anılır. Kuzeybatı, Afrika, Avrupa ve Batı Asya bölgelerinde yetişen kuşburnu, ülkemizde de oldukça yoğun bir şeklide yetişir. Mesela Malatya, Tokat, Giresin ve bu çevrede yer alan illerde yoğunlukla görebilirsiniz bu meyveyi.
bitki çaylarının faydaları

Kuşburnunun kuvvetli ve sıkı bir kök tipi vardır. Uzun ömürlü ve çalı formunda bir bitkidir. Sonbahar aylarında meyveleri kurutulur ve o şekilde tüketilir. Yani daha çok kuşburnu çayını duyarsınız bu yüzden. Meyve olarak da tüketilir lakin, bu pek tercih edilen bir şey değildir. Daha çok kurutulmuş hali tercih edilir. C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu, içeriğinde flavonlar, tanen ve şeker ile vitamin ve mineral desteği sağlar. Oldukça değerli ve bir o kadar da önemli bir çözüm sunduğunu söyleyebiliriz.

Kuşburnunun Sağlığa Faydaları Nedir?

Zengin C vitamini sayesinde oldukça güçlü bir çalışma sistemine sahip olan kuşburnu, enfeksiyonlara ve iltihaplara dair birebir çözüm sağlayan kuşburnu meyvesi, kanı zararlı maddelerden arındırır ve bu sayede içsel detoks sağlamış olur. Bazı kanser türlerine karşı koruyucu bir özellik sağlayan kuşburnu meyvesi, bedensel yorgunluğu gidermekte oldukça önemli çözümlere sahiptir. Aynı zamanda böbrek üstü bezlerin çalışmasını destekler ve bu sayede daha ferah bir gün geçirmenizi sağlar. Tabi kan dolaşımını hızlandırarak kanı zararlı maddelerden ayırması, ekstra bir dinçlik sunar bedenimize. Romatizmaya bağlı olan ağrılar için, bu ağrıları hafifletme konusunda önemli bir detaya sahip olan kuşburnu meyvesi, pek çok kişi tarafından düzenli olarak kullanılmaktadır.

Cilt ile ilgili artıları da oldukça önemlidir. Çünkü cildin yenilenmesi konusunda gayet etkili çalışmalar sağlar ve temizlenmesini sağlayarak canlılık ve parlaklık üretir. Aynı zamanda iltihaplar için de önemli bir destek ürünü olarak bilinen kuşburnu meyvesi, son zamanlarda basında da sık sık çıkmaya başlamıştır.
Tavsiye Yazı
→ İyi Gelen Bitki Çayları
Çay olarak tüketilen bu meyvenin içeriği oldukça geniş olduğu için, pek çok yerde kullanımına şahit olabilirsiniz. Vücutta yer alan ve biriken ödemi atma konusunda gayet etkili olan kuşburnu meyvesi, düzenli tüketim ile %25 seviyelerine varan bir hareketlilik sağlar. Kalça ağrıları ve eklem iltihaplanması gibi sorunlar için de çok önemli olan kuşburnu meyvesi, pek çok yerde kullanılmaya devam ediyor. Sağlığınız için, oldukça önemli bir meyve olduğunu söylememiz, yeterli olacaktır sanırım.

Kuşburnu Nasıl Kullanılır?

Kuşburnunun daha çok çayı yapılır. Çayı dışında reçel, yağ, meyve suyu yapılarak da tüketilmektedir. Cilt içinde çok faydalı olan kuşburnunun yapraklarını kuruttuktan sonra kaynatarak soğutun. Kırışık cilt üzerine masaj yaparak sürülürse kısa zamanda faydasını görürsünüz. Kuşburnu yağı da kozmetik alanda kullanılır. Cilt hücrelerini yenileyici özelliği bulunmaktadır. Yaşlanmayı geciktirir.

Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır?

Kuşburnu C vitamini deposudur. Özellikle sonbahar aylarında soğuk algınlığına yakalanmamak için bu vitamin bolca alınmalıdır.

Malzemeler: 1 kase kuru kuşburnu, su, şeker

Hazırlanışı: Kuşburnu tanelerini demliğe koyun ve üzerine su ekleyin. Kaynayınca biraz soğumasını bekleyin. Daha sonra tekrar kaynatarak özünün çıkmasını sağlayın. Soğuk veya sıcak olarak tüketebilirsiniz.
→ Bir önceki Magnezyum Eksikliği Nedir? başlıklı yazımızda 'magnezyum eksikliği, nedir, belirtileri nelerdir, hangi yiyeceklerde bulunur' hakkında bilgiler verildi.