Yağ Yakıcı Ve Metabolizma Hızlandırıcı Yiyecekler

- 23:03
Fazla kilolardan kurtulmak için yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı yiyecekler tüketilmelidir. Öncelikle bilinmesi gereken hangi yiyeceklerin insan vücudunda ne gibi sonuçlara sebebiyet verdiğidir. Bazı yiyecekler kilo alımına neden olurken bazıları ise vücutta depolanan yağların yakılmasını sağlayarak fazla kiloların atılmasını da gerçekleştirir. Tüketilen besinlerin bu noktada ne işe yaradığını bilmek son derece önemlidir.

Hangi Besin Vücutta Ne İşe Yarar?

Birer besin olarak tükettiğimiz her bir yiyeceğin aslında beslenmemizde ki önemini bilmeliyiz. Karbonhidratlı yiyecekler baz alındığında vücudumuzda kilo yapıcı bir faktör olduğu unutulmamalıdır. Karbonhidratların da diğer besin öğeleri gibi vücudumuzda bazı işlevlerinin olduğunu da belirtmek gerekir. Ancak fazla karbonhidrat tüketimi yağ depolanmasına sebep olacağından hızlı kilo alımını ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle gün içerisinde tüketmemiz gereken kalori miktarı göz önüne alınarak vücudumuza karbonhidrat almalıyız ve fazlasından kaçınmalıyız. Birde şu ayrıntıya dikkat etmek gerekir:

metabolizma hızlandırma yöntemleri

Kişi çok fazla karbonhidratlı yiyecekler tüketiyor ise vücudunda zararlı canlı mikroorganizmaların varlığı çoğalmıştır anlamı çıkarılabilir. Çünkü zararlı mikroorganizmalar bağırsaklardaki varlığını sürdürebilmek için karbonhidratlı yiyeceklere ihtiyaç duyarlar.

Bağırsak ve beyin arasında sıkı bir ilişki olduğundan dolayı da beyne karbonhidratlı besinler tüketme ihtiyacını aşılarlar. Dolayısıyla kişilerde şekerli ve yağlı gıdalar tüketme eğilimi gösterir. Neticede ise kişi hızla kilo alacaktır. Hangi besin vücutta ne işe yarar konusuna ilişkin bir başka açıklamada şöyledir:

Protein bakımından zengin besinlerin tüketimi vücutta depolanan fazla yağların yakılmasında son derece etkilidir. Ancak protein yüklü besinlerle beslenmenin de bir ölçüsü olmalıdır. Çünkü proteinli besinlerin fazla tüketilmesi de yağa dönüşerek vücutta depolanır. Ancak proteinli gıdalar tüketilirken aynı zamanda spor aktivitelerine veya yürüyüşe hayatımızda yer veriyor olmamız tüketilen proteinli besinlerin birer yağ yakıcı özellik gösterdiğini ortaya koyacaktır.

Yağ Yakan Besinler Nelerdir?

· Tarçın

· Yeşil çay

· Greyfurt

· Karpuz

· Armut

· Elma

· Üzüm

· Çiğ sebzeler

Bahsi geçen gıdaların her biri birer yağ yakan besinler olarak adlandırılabilir. Bazıları doğrudan yağ yakılmasına yardımcı olurken bazıları ise dolaylı yoldan yağ yakılmasına yardımcı olacaktır. Tarçın iştahın azaltılmasında mükemmel bir besin olarak karşımıza çıkıyor.

Bilhassa TİP 2 diyabeti olan kişilerde iştahın azaltılmasında önerilen bir besindir. Tatlıdan vazgeçemeyenler için mükemmel bir besindir. Yapılan araştırmalar üzerinde yeşil çayın kilo vermeyi uyardığı konusunda hem fikir olunmuştur. Özellikle karın bölgesindeki yağların yakılmasında etkilidir. Metabolizmayı etkileyen fitokimyasal bir yapı içermesinden dolayı günde birkaç fincan tüketildiğinde kilo kaybını teşvik ettiği gözlenebilir.

Greyfurt içerdiği lif nedeni sindirimi uzun süren bir yiyecektir. Doğruda yağ yakılmasını tetikleyen bir faktör olmayıp uzun süren tokluk hissi veren bir yiyecektir. Gün içerisinde çok daha az kalori alarak kendiniz uzun süre tok hissedebilirisiniz.
Yemeklerden önce yarım greyfurt tüketmek yemekleri az tüketmenize ortam hazırlayacağından dolayı öğünlerde daha az kalori almış olup daha kolay zayıflayabileceksiniz. Karpuz kalorisi düşük olan yiyecekler listesinde yer alan fazla su içermesi nedeni ile midede çok yer kaplayan ancak kalorisi itibari ile düşük olan bir besindir. Likopen açısından zengin olan bu yiyecek sayesinde gün içerisinde vücudun ihtiyaç duyduğu A ve C vitaminlerinin alınmasına yardımcı olur.

Yoğurt İle Karın Yağlarından Kurtulun!

İçerdiği yüksek kalsiyum ile adından söz ettiren yoğurt bir başka açıdan bakıldığında karın yağlarından kurtulmayı sağlıyor. İçeriğinde yer alan konjuge linoetik asit sayesinde karın yağlarının erimesine yardımcı oluyor. Diyetine her gün yoğurt ekleyenler eklemeyenlere göre daha hızlı kilo veriyor. Özellikle karın bölgesinde biriken yağların yakılmasına daha iyi bir etkide bulunuyor. Özellikle spor aktivitelerine de yer veriliyor ise vücutta ve karın bölgesinde sarkmaların meydana gelmeden incelme göstermek son derece mümkündür.

Yağ yaktıran diyet denildiğinde ilk akla gelenlerden biri yoğurt olup yoğurt tüketiminin aynı zamanda cilt güzelliği üzerinde de olumu bir etkisinin olduğunun bilinmesi gerekir. Vücudumuza fazla şeker alımından sonra yoğurt tüketmek şekerin vücuttaki etkisini nötralize ediyor. Eğer öğünlerinizde et yok ise muhakkak bir kase yoğurt koymayı ihmal etmeyiniz!

Bir diğer besin ise probiyotiktir. Aç karnına probiyotik tüketmek bağırsaklardaki yararlı mikroorganizmaların varlığını artırarak kişilerin karbonhidratlı yiyecekler tüketmelerine önlem oluşturuyorlar.