En Etkili Alkali Yiyecekler

- 23:30

Alkali Yiyecekler
Alkali besinler
Vücudumuzun sağlıklı olması için kanın ph değerinin belli bir değer aralığında olması gerekiyor. BU değerde uzmanlara göre 7.3’tür. Yediğimiz yiyecekler sindirim süreçleri ile asidik ve alkali olan bir toza çevirir.
alkali besinler
Aşırı asidik besin yememiz sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Mesela diyabet hastalığı çok fazla görülen bir sonucudur. Vücudumuzun alkali dengesi sağlanamıyorsa , vücut diğer önemli dokularda yararlanarak vücudumuzu ayakta tutmaya çalışır. Bu durumda bizler hastalığa daha dayanıksız hale gelmiş oluruz. Asidik değer 7.0’ın altına düşmesi bizi komaya sokabilir.
Asıl önemli olan dengeli olmaktır. Aşırı derecede alkali besinler yiyecekler tüketmekte vücudumuzu olumsuz etkileyebilir.
Alkali beslenme için hangi önemli alkali yiyecekleri tüketmeliyiz…

Alkali Yiyecekler Nelerdir?

Alkali Yiyecekler Listesi
·         Limon: Limon alkali yiyeceklerin başında gelir. Alkali değerinin en yüksek olduğu besindir. Soğuk algınlığı ve gribe iyi geldiğini bilmeyen yoktur. C vitamini deposudur.  Karaciğer dostu olan limon detoksada yardımcı olur.
·         Turpgiller Ailesi: Brokoli, lahana, karnabahar, Brüksel lahanası gibi alkali yiyecekler güzel bir sunuşla daha lezzetli hale gelebilir.
·         Sarımsak: Sarımsağın saymakla bitmeyen yararlarına bir tane daha ekleyebiliriz. Sarımsak alkali etkisiyle tansiyonu düşürür. Dolaşım sistemine olumlu etkisi, bağışıklık sistemini güçlendirir.
·         Kırmızı Biber: Alkali besinler arasında ön sıradadır. Antibakteriyel özelliği ile hastalığa ve strese iyi gelir.

·         Yeşil Yapraklı Sebzeler:  Pazı, kara lahana, ıspanak gibi sebzeler ve suları alkali yiyecekler grubunu temsil etmektedir. Antioksidan ve lif içeren alkali yiyecekler sindirimi kolaylaştırır. Gözlerimizin sağlıklı yapar.
Bir önceki yazımızda Alkali Beslenme hakkında bilgiler vermiştik... 
Okumak için....