Neden Kilo Veremiyorum?

- 00:10
Hepimizin aklına zaman zaman takılan bu soru size de tanıdık geldi  mi? "Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum" sorusu bana da çok sorulan sorular arasında. Bu sorunun tek bir yanıtı yok maalesef. Kilo veremiyorsanız bunun bir çok sebebi olabilir. Bugün ki yazımızda kilo vermeme nedenlerini sıralayacağım. Bakalım siz neden kilo veremiyorsunuz?
Kararlı Olamıyoruz
Yapılan bir araştırmada diyete başlayanların yalnızca %30'u diyete sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Kalan %70'lik kısım ya diyeti bırakıyor ya da kaçamaklarla beraber diyeti yürütmeye çalışıyor. Kilo vermeye ve diyet yapmaya karar verdiyseniz bu kararınızın arkasında durun ve motivasyonunuzu yüksekte tutun.

İşlenmiş Ürünler Zararlı mı?

Karın bölgenizde bir türlü eritemeyen yağlar varsa bunun nedeni işlenmiş ürünler. Fast food, beyaz ekmek, gazlı içecekler, tatlılar, cipsler ve krakerler karın bölgesindeki yağlanmayı arttırır. Bunun yerine tam tahıllılar, antioksidan içeren meyve ve sebzeler ise karın bölgesindeki yağlarını eritmede önemli rol oynuyor.

Yaşlandık mı?
Metabolizma hızı yaş arttıkça daha da azalır. Yaşlandıkça günlük kalori miktarında azalma olur. Bu sebeple yaşlandıkça yediklerimize daha çok dikkat etmemiz gerekir. Erkekler de yaşlılıkla beraber karın bölgesinde yağlanma artar. Bunu önlemek için egzersiz ve doğru beslenmek şart. Biz kadınlar da ise menapoz dönemi söz konusu. Hormonlardaki değişiklikler karın bölgesinde yağlanmaya sebebiyet verebilir. Bu dönemde kadınlarda kontrolü elden bırakmaması gerekir.

1 Haftalık Kilo Verdiren Diyet Listesi

Yağ Tercihi
Süt ve süt ürünlerinde ve ette bulunan doymuş yağlar iç organların çevresindeki yağlanmayı arttırıyor. Bu ürünleri ölçülü tüketmekte fayda var. Tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri ise daha sağlıklıdır. Örneğin, zeytin, avokado, ceviz, ay çiçek tohumu ve somon gibi balıklarda bulunan omega 3 yağları.

neden zayıflayamıyorum

Stres Kilo Yapar mı?

Stres aşırı yağlı ve şekerli besinleri tüketme isteğini arttırır. Bu yüzdendir ki stres kilo yapmaya ön ayak olur diyebiliriz. Aynı zamanda stresli olduğumuz zaman salgılanan hormon, yağ hücrelerinin büyümesine neden olur. Organ çevresinde oluşan bu yağ kesecikleri sağlığımız için çok zararlıdır.

Uyku Zayıflatır mı?
Bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki; 5 saat
ve altı uyuyanların, 7 saat uyuyanlara göre kilo alma riski daha fazladır.

Çok mu Çok Yiyoruz?
İdeal bir beslenme için 3 saat arayla az yemek yiyin. Ana ve ara öğünleri atlamadan beslenmenize devam edin. Porsiyon kontrolü yapın. Gerekirse tabağınızı küçültün. Yemek yemeği kısa süren bir zevk haline getirin. Gün içinde yediklerinizi not edin. Eğer kilo almaya devam ediyorsanız notlarınıza bakarak yediklerinizi düzenleyin.

İnsülin Direncinizi Ölçtürün.

Kilo veremiyorsanız insülin direncinizi ölçtürmeniz gerebilir. Daha fazla bilgi için; İnsülin direnci nedir? konusunu okuyun.

Bir önceki "17 Gün Diyeti Listesi" başlıklı yazımızda '17 gün diyeti, Dr. Mike Moreno diyeti, diyet yorumları, örnek menüler, diyet listesi'  hakkında bilgiler verildi. Mutlaka okuyun.