3 Haftada İncelten Hareketler - Ender Saraç

- 22:27
Tüm kaslarınızı harekete geçirerek kalça, bel, basen, göbek, karın, kol ve bacak bölgelerindeki yağları yakmaya hazır mısınız? Bölgesel incelmek zaman isteyen bir durumdur. İnceltme hareketleri ile 3 hafta gibi kısa bir süre de sıkılaştığınızı hissedecek hatta beslenmenize dikkat etmeniz durumunda 5 kilo verebileceksiniz. Dr. Ender Saraç'ın önerdiği zayıflatan egzersizlere günde 15 dakikanızı ayırın.

Isınma Hareketleri
5 dakika boyunca durduğunuz yerde yürüyün. Vücudu ısıtarak spora başlamak daha sağlıklıdır. Isınma hareketlerini yapmadan spora başlamak lif kopmalarına neden olabilir. Sıçrama yapılarak da ısınma hareketi yapılabilir.

Oturma Hareketi ile basen kalça yağlarınızı eritin.
Kalçanızı hafifçe dışarı doğru çıkartın. Avuç içlerinizi önde birleştirin. Aşağıya doğru dizlerinizi bükerken nefes alın. Yukarı kalkarken nefesinizi verin. Çok fazla çömelmeden bir sandalyeye oturur gibi yapın ve kalkın. Bu hareket toplam 10 kere yapılacak.

      → 30 Günlük Squat Programı ile Forma Girin...

Sopa Hareketi ile yan karın kaslarını çalıştırın.
Temizlik paspaslarından veya fırçaların sopalarından bir tane edinin. Sopayı iki omuzun üstüne koyarak ellerinizi sopanın üzerinden geçirin. Ayakları omuz hizasında açarak belinizi sağa sola çevirin.  Yan kasları çalıştırır ve eritir. 30 kere yapın.
Dikkat: Bu hareketi çok dikkatli yapmanız önemlidir. Kalçada veya belde sorununuz varsa bu hareketi çok fazla yapmayın.

incelme hareketleri

Göğüs Sarkmasını Engelleyen Hareketler ve Kol inceltme Egzersizleri
İhtiyacımız olan 2,5 litrelik 2 su şişesini birer elimize alıyor ve baştaki harekete benzer bir duruş sergiliyoruz. Kalçanızı arkaya doğru çekerek dizlere yük binmesini engelliyoruz. Elinizdeki su şişelerini arkaya doğru uzatıyoruz ve sonra aynı pozisyona geri dönüyoruz. Bu hareketi 15 kere yapın. Bu hareketler ile göğüs kaslarını ve kol pazı bölgesi kaslarını çalıştıracaksınız. Bu hareketlerle göğüs ve pazı sarkmalarının önüne geçebilirsiniz.

Karın Kasları İçin Mekik Hareketi
Dikkat: Bel fıtığı olanlar yapmasın.
Sırt üstü uzanın. Ayaklarınızı ve dizinizi yukarı kaldırın. Ellerinizi ensenize bağlayarak mekik hareketi yapın. Devamlı tavana bakmaya çalışın ve doğru nefes al ver yapın. Karın kasları en az çalıştırılan kaslardır. Karın yağlarını eritmek için en doğru hareketlerden biridir. 20 kere yapın. Boynu zorlamamaya dikkat edin.

Ters Mekik İle Popo Kaslarını Çalıştırma
Yüz üstü uzanın. Ellerinizi başınızın yanına koyun. Ayaklar ve ellerinizi aynı anda havaya kaldırın. Popo sıkılaştırma, basen ve popodaki çökmeleri engellemek için yapın. Bu hareketi de 20 defa tekrarlayın.

Yan Mekik Hareketi ile Yan Karın Yağlarını Eritin
Yan yatarak elinizi yan karın kasının üstüne koyun. Kolunuzu dirsekten bükerek oynatırken ayağınızı da aynı anda havaya kaldırın. 20 kere yapın. Aynı hareketi diğer yanınıza yatarak da tekrarlayın. Bu hareketler yan karın kaslarınızı çalıştıracaktır.

Sandalye Hareketi ile Bacak Kaslarını Çalıştırın.
Sandalyenin arkasına geçerek ellerinizle yaslanın. Kollar gergin bir şekilde dayanırken sağ bacağınızı kalçadan bükmeden geriye doğru havaya kaldırın. Sonra diğer bacağı da aynı şekilde yapın. Bu hareketleri de 20 sağ ve sol olmak üzere tekrarlayın.

Bisiklet Hareketi ile Kalça ve Karın Kaslarını Çalıştırın. 
Sırt üstü yatın ve bacakları havaya kaldırarak hava da bisiklet sürün.

""Kendinize Zaman Ayırın""

3 haftada incelten hareketler hakkında yorum yazabilir, yazılan yorumları okuyabilirsiniz.

 Bir önceki "Hangi Gıdalar Şişkinlik, Gaz Yapar?" başlıklı yazımızda 'gaz yapan besinler, şişkinlik yapan yiyecekler, şişkinlik neden olur, şişkinliğin çözümleri'  hakkında bilgiler verildi.