Sağlığımızı Koruyacak 5 Siyah Yiyecek

- 20:14
Sağlıklı beslenme deyince hemen aklımıza yeşil besinler gelir. Oysa ki yeşil yiyecekler kadar siyah yiyeceklerin de sağlığımıza katkısı çok fazladır. Dışındaki koyu renk güçlü bir antioksidan olduğunun göstergesidir. Siyah yiyecekler arasında meyveler, baklagiller ve tohumlar bulunuyor. Diyabete, kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruma sağlayan bu süper siyah yiyecekleri diyet menülerinize mutlaka ekleyin.



siyah yiyeceklerin faydaları

Siyah Mercimek


Lif bakımından zengin olan mercimek kolesterolü düşürür. Bağışıklığı da güçlendiren bu  baklagil vücudumuzun demir ihtiyacını da
karşılar.
Besin değeri: 100 gr. Mercimekte; 116 kalori enerji, 20 gr. karbonhidrat, 9 gr. protein, 8 gr. diyet lifi bulunmaktadır.

Çörek Otu

Daha önce yazdığım bir yazıda Çörek Otunun ne kadar faydalı olduğunu ve diyet yapanların sık sık tüketmesi gereken bir yiyecek olduğunu anlatmıştık.
Omega 3 yağ asitleri, protein, karbonhidrat, kalsiyum, potasyum, çinko, demir, selenyum, magnezyum, A,B,C vitaminleri bakımından çok zengindir. Etkili bileşenleri sayesinde astıma, romatizmaya, sindirim sistemi sorunlarına, bronşite çok iyi geldiği bilinmektedir. Bağışıklık sisteminin korunması için yemeklerde de kullanabilirsiniz.
Besin Değeri: 1 çorba kaşığı Çörek Otunda; 60 kalori enerji, 7 gram karbonhidrat, 3 gram protein vardır.

Böğürtlen

Antioksidan içeren besinlerin en başında gelen böğürtlen bağışıklığı güçlendirir ve kansere karşı korur. Diyabetliler için mucize bir yiyecektir. Kan şekerini dengeler. İdrar söktürücü ve diyet lifi içerir. İçeriğinde C,E, K vitamini, folik asit, magnezyum, potasyum, diyet lifi, fosfor bulunmaktadır.
Besin Değeri: 100 gram Böğürtlende; 43 kalori enerji, 10 gram karbonhidrat, 5 g diyet lifi, 21 gram c C vitamini bulunur.

Siyah Pirinç

Siyah pirinç mi olur demeyin? Beyazına göre daha besleyici olan siyah pirinç E vitamini ve demir bakımından zengindir. Antioksidan olan siyah pirinçte yaban mersininden daha fazla antosiyanin bulunur. Posa ve protein içerir.
Besin Değeri: 100 gram siyah pirinçte; 396 kalori enerji, 75 gram karbonhidrat, 10 gr. protein, 3 g diyet lifi bulunmaktadır.

Siyah Soya Fasulyesi
Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre siyah soya fasulyesi kalp krizi riskini azaltıyor. Tromboz riskini de düşürüyor. İçeriğinde omega 3 yağ asitleri bulunur.
Besin Değeri: 100 gram siyah soya fasulye de; 173 kalori enerji, 10 g karbonhidrat, 19 g protein ve 7 g diyet lifi bulunuyor.

 Bir önceki "Murat Topoğlu Diyeti ile 2 haftada 5 Kilo Verin" başlıklı yazımızda 'diyetler, diyet listesi, 2 haftada 5 kilo, diyet menüsü, Murat Topoğlu diyeti' hakkında bilgiler verildi. Mutlaka Okuyun...