Anti Aging Diyet Programı

- 00:13
Anti aging diyet programı ünlü doktor Roy Walford ve Lisa Walford tarafından ortaya atılmış hatta adına kitaplar yazılmış, en çok yapılan diyetler arasına girmeyi başarmış bir diyet listesidir. Anti aging diyeti kalori kısıtlamasına giderek hem zayıflatmayı hem de yaşlanmayı yavaşlatmayı amaçlamaktadır.

Kalori kısıtlaması üzerine yapılan araştırmalarda bir çok denek üzerine deneyler yapılmış ve kalori kısıtlaması yapılan kişilerin daha uzun yaşadığı ortaya çıkmıştır. Kalori kısıtlamasının temeli porsiyon kontrolüne dayanmaktadır. Her besinden yeteri kadar yenirse kilo problemi falan kalmaz.

Kalori kısıtlaması yaparken enerji düşüklüğüne dikkat edilmelidir. Belirli vitaminler ve mineraller içeren yiyecekleri tüketmeyi ihmal etmeyin. Yeterli beslenerek sağlıklı bir vücuda kavuşun.

Anti aging diyeti uygularken egzersizlere de yer verilmelidir. Yalnız kalori kısıtlaması yapılacağından ağır spor ve hareketler önerilmemektedir.

Yürüyüş, hafif koşu, yüzme, zayıflama hareketleri, yoga, pilates gibi egzersizler yapabilirsiniz. Gün boyu sağlıklı beslenme kurallarına uyun ve 2,5 litre su içmeyi ihmal etmeyin.

diyet programı

Anti Aging Yaşlanma Karşıtı Diyet Programı

Kalori kısıtlama, anti aging diyeti sağlıklı bir diyet programıdır. Defalarca ihtiyaca göre yapılabilir. 1 haftada 1-2 kilo vermek en sağlıklı kilo verme sürecidir. Anti aging diyeti 1600 kalori içerir. 1600 kalorinin 500 kalorisini egzersiz yaparak harcamalısınız. Harcamazsanız kilo olarak kalabilir. Bu nedenle egzersiz yapmaya zamanınız yoksa bu diyete başlamanızı önermiyorum.

Kahvaltı (495 kalori)
1 su bardağı yağsız lor peyniri (120 kalori)
10 fındık ya da badem (150 kalori)
5 tane çilek yada başka bir meyve ( 150 kalori)

Ara Öğün: 5 kepekli bisküvi ( 75 kalori)

Öğle ( 450 kalori)
140 gram derisiz tavuk göğsü, ister haşlayın, ister fırın verin. ( 230 kalori)
80 gram sebze haşlama, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ( 150 kalori)
1 portakal veya mandalina, veya greyfurt (70 kalori)

Ara Öğün: 1 kase yağsız yoğurt (120 kalori), 4 tane fındık (60 kalori)
→ Günlük Kalori ihtiyacınızı buradan öğrenin.
Akşam (420 kalori)
1 su bardağı zeytinyağlı, sirkeli yeşil salata (150 kalori)
90 gram balık somon fileto (120 kalori)
160 gram patates püre ( 150 kalori)

Anti aging diyet programı yaşlanmayı önleyen ve kilo verdiren diyet listesinin süresi bulunmuyor. Sağlıklı beslenmek için uygun bir zamanda yapabilirsiniz. Kalori kısıtlaması hakkında detaylı bilgiyi Wikipedia 'da bulabilirsiniz.

Sağlıcakla Kalın...
→ Bir önceki "Size Özel Zayıflama Yöntemleri" başlıklı yazımızda 'zayıflama önerileri, ipuçları, etkili kilo verme yöntemleri, zayıflama yolları' hakkında bilgiler verildi.