Ara Öğüne 200 Kalorilik 10 Yiyecek

- 01:26
Sağlıklı beslenme listelerinde ana ve ara öğünlere mutlaka yer verilmesi gerekir. Ana öğünlerin kalori miktarı 300 kalori üzeri, ara öğünler ise 200 kaloriye kadar olması normaldir. Ara öğünleri geçiştirmek ise daha sonra ki öğünlerde daha fazla yemek yemeye neden olacaktır. Ara öğünlerde yiyebileceğiniz 200 kaloriye kadar olan yiyecekleri sizler için araştırdık.

1- KABAK

Sonbahar mevsiminin en güzel sebzelerinden olan kabağın 1 kilogramı 200 kaloridir. Kabakları ince ince doğrayın, Zeytinyağ, baharat ve biberiye ile lezzetlendirin. Fırına verin.

2- KIRMIZI SOĞAN
450 gram kırmızı soğan 200 kaloridir.
Soğanları salatalık doğradıktan sonra suda biraz bekleterek acısını çıkartın. Bol yeşillikli, maydanozlu, pul biberli bir salata yaparak tüketin.

3- MAKARNA
150 gram haşlanmış makarna 200 kaloridir.
Çok fazla tüketmemek şartıyla günlük karbonhidrat ihtiyacınızı makarnadan karşılayabilirsiniz. Makarnanın üzerine yoğurt ve baharat ekleyerek makarnanın tadına tat katabilirsiniz.

4- MISIR

300 gram konserve mısır 200 kaloridir.
Az bir tereyağ, kırmızı biber, sarımsak ve mısır ile harika bir lezzet oluşturabilirsiniz. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış.

5- TON BALIĞI

110 gram ton balığı konservesi 200 kaloridir.
Ara öğünler de siz de ton balığını seviyorsanız bu güzel lezzete biraz limon ve karabiber iyi gelecektir.

6- YUMURTA
150 gram yumurta 200 kaloridir.
Yumurta ile yapabileceğiniz bir çok tarif bulabilirsiniz. Farklı bir tarif isterseniz yumurtanıza mantar ekleyin mantarlı dürüm omlet hazırlayın.

7- KİVİ

310 gram kivi 200 kaloridir.
İçeriğinde bir çok meyve tadını barındıran C vitamini deposu kiviyi ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

8- MUZ
220 gram muz 200 kaloridir.
Muzu smoothie tariflerinde kullanın. Tadına varamayacağınız smoothieler hazırlayın. Elmalı Muzlu Smotthie tarifini inceleyin.

9- MANDALİNA
400 gram  mandalina 200 kaloridir.
Kış mevsiminin en çok tüketilen meyvelerinden olan mandalinayı ara öğünleriniz de tek başına tüketebilirsiniz.

10- ELMA

375 gram elma 200 kaloridir.
Ara öğünlerin baştacı elma dilimleri üzerine biraz tarçın serpin,  biraz da limon sıkın. Tarçın kan şekerinizi dengeleyecek ani acıkmaları geciktirecektir. Uzun süren tokluğun keyfini yaşayın.
→ Bir önceki "Kazanmanız Gereken 10 Alışkanlık" başlıklı yazımızda 'beslenme, sağlıklı beslenme önerileri, diyet önerileri' hakkında bilgiler verildi.