Spor Sabah mı Akşam mı Yapılır?

- 23:40
Kilo vermenin diyetten sonraki önemli bir parçası olan spor / egzersiz sabah mı akşam mı yapılırsa daha faydalı olur? Diyet ve egzersiz beraber yapılırsa daha etkili kilo verildiği kesin bir sonuçtur. Peki spora ne zaman vakit ayırmanız daha sağlıklı, bunu hiç düşündünüz mü? Akşam spor yapmak mı, yoksa sabah mı? Spor zamanı için uzmanların görüşlerini okuyun sizin için en uygun olan zamanı siz seçin.

Sabah Spor Yapılır mı?

  • Uzman Görüşleri
  1. Sabah aç karnına spor / egzersiz yapmak kilo verme adına daha etkilidir. Günün erken saatlerinde yapılan spor yağ yakımı sağlar.
  2. Sabahları ağır sporlar yerine hafif sporlar tercih edilmelidir. Vücut enerjisi az olduğundan ağır sporlar baş dönmesi, halsizlik yapabilir.
  3. Sabah erken saatlerde yapılan egzersiz güne daha enerjik başlanmasını sağlar. Spor yapmak metabolizmayı hızlandırır. Hızlanan metabolizma gün boyu zindelik sağlar.
  4. Zaman yönetimi açısından sabah sporu tercih edilmelidir. Günün geri kalan kısmını bölmeden yaşayabilme avantajı sağlar.
  5. Uzun süre uykuda hareketsiz kalan vücut sabah sabah spor yapmak için zorlanması iyi bir fikir gözükmüyor.
spor ne zaman yapılır

Akşam Spor Yapılır mı?

  • Uzman Görüşleri
  1. Akşam spor yapmanın en güzel faydası günün yorgunluğu atacak bir etkinlik olmasıdır.
  2. Gün içinde alınan karbonhidratların vücuttan dışarı atılmasını desteklediği için akşam sporunu öneriyorum.
  3. Akşam yemeğinde 1 saat öncesi spor yapmak (yürüyüş, koşu, egzersiz hareketleri, fitnes) sağlık bakımından faydalıdır.
  4. Akşamları spor yapmayı önermiyorum. Akşam sporu günün yorgunluğuna daha fazla yorgunluk katar. Metabolizma bu saatlerde yavaşlar yağ yakımı da az olur.
Sonuç
Spor sabah mı akşam mı yapılır? Uzmanlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Yapılan araştırmalarda sabah sporunun daha faydalı olduğunu gösterse de bazı araştırmalar tam tersini söyleyebiliyor. DiyetEvim olarak son noktayı biz koyalım. Spor saati yaşam tarzınıza göre değişkenlik göstermektedir. Sağlıklı bir hayat için gerekli olan sporu kendinizi iyi hissettiğiniz ve onu en iyi yapabileceğiniz bir zamanda yapmalısınız.
→ Bir önceki Umay Villa Detoks Diyeti başlıklı yazımızda 'umay villa, detoks diyeti, detoks listesi, toksin atma, kilo verme' hakkında bilgiler verildi.