Diyette En Sık Yapılan Hataları Açıklıyoruz

- 22:51
İnsanların her zaman kilo sorunları vardır. En azından toplumun büyük bir kısmı hayatının belirli dönemlerinde diyet yapma ihtiyacı duyar. İnternet kullanımın yaygınlaşmasıyla kişilerin paylaştıkları içerikler ve fikir alışverişleri ile bir çok farklı zayıflama yöntemi denenir.
Sağlığı diyet yapmaya engel olmayan kişiler bu diyetleri uygulasa da, sürekli bir başarısızlık durumu söz konusudur. İşte bu başarısızlıklara diyette en çok tekrarlanan hatalar neden olur ve bunlar aslında çok iyi bildiğimiz beslenme yanlışlarıdır. Bu yanlışları yüzlerce madde halinde yazmak yerine, bir kaç basit değişimle kısa sürede kilo verme maceranızda başarıya ulaşabilirsiniz.

Diyetinizden verim almak istediğinizde, en kısa sürede etki görebileceğiniz bir kaç beslenme yanlışını hayatınızdan çıkarak, sağlıklı ve ideal kilonuza ulaşabilirsiniz.

diyette yapılan yanlışlar

Yeterli Su Tüketmemek
Su içmemek her türlü sorunun en büyük tetikleyicisidir. Diyette yapılan hatalar arasında en önemlisi yetersiz sıvı tüketimidir. Su içmemek, bitki çayları tüketmemek kilo vermenizi zorlaştırır.

Günde 2-2.5 litre su içmeyi alışkanlık haline getirmek ve su dışında bitki çayları tüketmek oldukça önemlidir.

Karbonhidrat Tüketimini Abartmak

Karbonhidrat vücutta şekere dönüştüğü için, kilo vermenizi değil kilo almanızı sağlar. Bu nedenle günlük karbonhidrat tüketiminin günde 50 ve 100 gram arasında olması gerekmektedir.

Şeker Kullanmak
Şekerli olan besinleri tükettiğiniz sürece göbeğinizdeki yağlardan kurtulmanız da mümkün değildir. Şekerli olan her türlü besin, buna beyaz ekmek de dahil olmak üzere zararlıdır.

Şeker tüketimini azaltmak değil tamamen kesmek önemlidir. Hayatınızda olmaması gereken en önemli besin şeker ve türevleridir.

Gazlı İçecekler Tüketmek
Şekerin sıvı halde olanı gazlı içecekler, içlerindeki katkı maddeleri ve yüksek şeker oranıyla tam anlamıyla zehirdir.

Gazlı olan şekerli içecekleri tüketmemeniz, diyet esnasında sadece bitki çayı ve su tüketmeniz önemlidir.
Tavsiye Yazı
→ Kan Şekerini Düşüren Beslenme Hataları
Kaçamaklar Yapmak
Diyetlerde yapılan kaçamaklar özellikle tatlı krizi adı verilen ataklarda insanları çok zor durumda bırakmaktadır.

Adeta bir bağımlı gibi canınız şeker istediği zaman nereye saldıracağınızı bilemezsiniz. Bu sırada yaşanan krize yenilip, bir lokma bile ağzınıza tatlı attığınızda, diyetinizi mahvetmişsiniz demektir. Artık kaçamak yapmadan ve tatlı tüketimini tamamen hayatınızdan kaldırmadan kilo vermeniz mümkün değildir. Kilo vermek için gerekli olan her konuda destek alabileceğiniz motivasyon arkadaşları seçerseniz, tatlı krizlerinizde tatlı aramayı unutturacak sosyal aktiviteler yapabilirsiniz.

Aktivite Eksikliği

Hareketsiz bir diyet asla etkili olmayacaktır. Kilo vermek için spor salonlarında saatlerinizi geçirmenize gerek yoktur. Günde 1 saat yürümeniz, ihtiyacınız olan hareketi size sağlar. Ancak esneme egzersizleri ve günlük 15 – 20 dakikalık sıkılaşma hareketleri de yaparsanız, daha kolay bir etki yaşayacaksınızdır. Pratik olarak tercih edeceğiniz basit mekik hareketleri, esneme egzersizleri, bacak ve kol hareketleri ile vücudunuzu da sıkılaştırabilirsiniz.

Kilo vermeniz için metabolizmanızın yaktığından daha fazlasını alırsanız kilo alırsınız. Bu nedenle her zaman daha azını almalı, daha fazla yağ yakımı için yağ yakıcı bir metabolizmaya sahip olmalısınız.
→ Bir önceki Vücutta Su Tutulması Nedir? başlıklı yazımızda 'vücutta su tutulması, nedir, ödem nasıl oluşur, çözüm yolları' hakkında bilgiler verildi.