Diyette Yaşanılan En Tehlikeli Anlar

- 16:48
Diyet yaparken yaşanılan açlık krizleri doğru bir şekilde atlatılmaz ise zayıflama yavaşlar, hatta durma yoluna bile gidebilir. Açlık krizlerini önlerseniz diyette yaşanan o en zor anı hiç yaşamayabilirsiniz. Yada yaşadığınızda neler yapılacağını bilirseniz en az hasarla açlık krizlerinin önüne geçebilirsiniz. Araştırmalar gösteriyor ki diyetler en çok günün ileri ki saatlerinde bozuluyor. Bu saatlerde yaşanılan açlık krizleri ile nasıl baş edebileceğini, açlığa nasıl yenilmeyeceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Kahvaltı ve Ötesi

Kahvaltı yapmadan evden çıkmak en fazla yapılan hatalardan biridir. Bilinçli kişiler beslenme de kahvaltının ne kadar önemli olduğunu bilirler. Kahvaltı yapmadan işe başlayanlar bir süre sonra açlık krizleri başlar. Saat 10:00'dan sonra açlık krizleri, halsizlik ve baş dönmesi başlar. İşte tehlike sinyalleri... Bu tehlikeli anları yaşamamak için öncelikle en önemli öğün olan kahvaltıdan asla vazgeçmeyin.
diyet önerileri

Kahvaltı öğününde aldığınız protein geç sindirildiği için uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Yapılan araştırmalara göre kahvaltı öğününde yeterli miktarda protein alan kişiler gün boyu daha az kalori tüketiyor, daha az açlık krizi yaşıyor.

Yavaş Kahvaltı Önerisi
Peynir, zeytin, yumurta, tam tahıllı ekmek, domates ve yeşillikler

Hızlı Kahvaltı Önerisi
Tahıl gevreği ve 1 kase yoğurt.
Pratik smoothielere fındık ezmesi ekleyin.
Yulaf ezmesi, yağsız süt ve fındığı karıştırın.

Öğle Yemeği ve Ötesi

Kahvaltı ve sonrası olan tehlike anlarını atlattık. Diyet devamlılık arz eden bir süreç hemen sevinmeyin. Öğleden sonraki ve diyet yapanların %40' ının yenik düştüğü 14:00 - 17:00 saatleri arası diyetin en zor anları diyebiliriz.

Öğle yemeğinden sonra doğal bir enerji düşüklüğü herkesin sorunu. Japonlarda olan öğle uykusu bizler de olmadığı için şimdilik bu durumla mücadele etmemiz gerekiyor. Enerji düşüklüğü yaşadığınızda bir şey atıştırma hissi yaşamanız doğaldır. Ama şunu unutmayın ki öğle yemeğinden döneli daha 1 saat oldu. Bu durumun açlık mı enerji düşüklüğü mü olduğunu iyi tespit etmek gerekiyor. Eğer gerçekten bir şeyler atıştırmak istiyorsanız abur cubur yerine fındık, fıstık ve kuru meyvelerden biraz tüketebilirsiniz.

Akşam Yemeği ve Ötesi

Akşam yemeği sonrası diyet yapanların en özgür olmayı seçtikleri zaman olarak bilinir. Neden mi? Arkadaş toplantıları daha çok mesai sonrası yapılıyor. Bu saatler de alınan kaloriler hep daha fazla olmuştur. Yapılan araştırmalar akşam yemeğinden sonra daha çok atıştırma isteği duyulduğunu gösteriyor. Bu atıştırmalıklar haşlanmış sebzeler yerine çikolata gibi şekerli yiyecekler daha fazla tercih ediliyor. Diyeti bozmamak için hemen önlem almanız gerekiyor. Tehlikeli mekanlardan uzak durmanız gerekecektir. Bunun için akşam yemeğinden sonra 45 dakikalık bir yürüyüş size çok iyi gelecektir. Bu tehlikeli anı da böyle atlatarak diyete sağlıklı bir şekilde devam edebileceksiniz.

Uyku ve Öncesi
Bir gün sonunda buraya kadar diyet bozulmadıysa doğru yoldasınız demektir. Akşam yemeğinden sonra yapılan yürüyüş rahatlamanızı sağlayacak bir süre canınız bir şey çekmeyecektir. Uyumadan önce ise canınızın karbonhidrat içeren besinler çekmesi olasıdır. Kendinizi birden buzdolabının önünde bulmak istemiyorsanız önleminizi almanızda fayda var. Peki nasıl?
  • Çay, yeşil çay, bitki çayı demleyin, yanında 1-2 diyet bisküvi yiyin.
  • Bir bardak suyun içine salatalık dilimleyin, ve üzerine limon sıkın.
  • Dişinizi fırçalayın.
→ Bir önceki Sinderalla Diyeti Ve Zayıflama Çayı başlıklı yazımızda 'sinderalla diyeti, diyet listesi, kilo verme, zayıflatan rejim' hakkında bilgiler verildi.