Detoks Nedir? Sağlıklı Detoks Nasıl Yapılır?

- 23:16
Zaman ilerledikçe hava kirliliği, meyve ve sebzelerdeki ilaçlar, hormonlu gıdalar artıyor. Farkında olmadan bu zararlılara maruz kalıyoruz. Vücutta biriken bu toksin maddeler bağışıklık üzerinde baskı kurmasıyla hastalıklar ve kilo problemleri ortaya çıkıyor. Detoks diyet listesi ile vücuttaki bu maddeleri atmak ve korumak mümkün.
Beslenmeniz tam olmasına rağmen kendinizi halsiz hissediyorsanız mutlaka deneyin. Detoks diyeti yapanlar kendilerini fiziksel ve psikolojik olarak yenilenmiş gibi hissediyor.

Detoks Diyeti Nasıl Yapılır?

Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmak başlı başlına bir detokstur. Bıraktığınız gün yaparak vücudunuzu arındırabilirsiniz. Arınma 2 şekilde olur. Birincisi toksinlerden arınma, ikincisi ise psikolojik olarak rahatlamadır.
  • İçtiğiniz suyu değiştirerek başlayabilirsiniz. Ph derecesi 7-7.5 olan alkali su olmasına dikkat edin. 
  • Asitli yiyecekler ve içecekler asit dengenizi bozacağından uzak durmanızı tavsiye ederim.
  • Organik sebze ve meyveleri tercih edin. 
  • Detoksun önemli bir yöntemi ise cilt temizliğidir. Cilt üzerini kaplayan çeşitli maddeleri temizleyerek vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlayın. Nefes alan ciltler arınmak isteyen vücut için olmazsa olmazlardandır. Sık sık banyo ve su masajlarıyla derinizi temizleyin. 
  • Yeşil çay içeren antioksidan yiyecekler detox diyetine katkı sağlayarak arınmaya ve toksinlerden kurtulmanızı sağlayacaktır. 
  • Yemek yediğiniz ve pişirdiğiniz kaplara dikkat edin. Çayları çelik veya porselen olması daha sağlıklıdır. Teflon tavalar kullanmayınız.
detoks nedir nasıl yapılır

Detoks Diyetleri Nelerdir?