1 Ayda 15 Kilo Zayıflamak İstiyorum

- 19:18
Merhaba;
Zayıflama Maceramdan küçük notlar;
Parola: 15 kilo zayıflamak istiyorum.
Ben de bu parola ile çıktım yola. 20 kilo fazlalığım vardı ve ilk hedefim 15 kilo vermekti. Kararım kesindi ve her sabah kararımı tekrarlıyordum: Zayıflamak istiyorum zayıflamak...
Bugün sizlerle paylaşacağım bu zayıflama önerileri ile kilo vermeniz daha da kolaylaşacak ve sağlıklı bir yaşama ilk adımlarınızı atabileceksiniz. Diyet yaptığımız halde istediğimiz ideal kiloya düşmeyi bir türlü başaramayız. Yazımızı okuyunca neden kilo veremediğinizi daha iyi anlayacak yaptığınız hataları düzeltme fırsatı bulacaksınız. 30 günde Zayıflamak istiyorum diyenler buraya...

Kendinizi Motive Edin

Ayda 15 kilo zayıflamak için; Sabah kalktıktan sonra 5 dakikanızı ayırın ve kendinizi motive edin. Gerekirse Ben zayıflamak istiyorum diye bağırın. Kararlı olduğunuzu ve başaracağınıza inanın. Bu motive sizi gün boyunca kaçamaklardan koruyacaktır.

Öğünlerinizi ertelemeyin

Zayıflamak istiyorum diyorsanız yemeklerinizi 4 saat arayla yiyin. Kilo vermenize yardımcı olacak çok önemli bir öneridir. Kısa zaman aralıklarla yenilen yemekler metabolizmanızı hızlandırır. Aldığınız kalorileri yakmanızı sağlayacaktır. Zayıflamak için ara öğünler fazla yemek yeme isteğinizi de azaltacak, böylece fazla kalorilerden uzak durmuş olacaksınız.

Taze sebze meyve ile beslenin

1 Ayda 15 kilo zayıflamak için; öğünlerden önce 1 porsiyon sebze veya meyve tüketin. Örneğin; havuç, salatalık, elma, portakal… Sebze ve meyve ile beslenmek vücuda detoks etkisi yapar ve toksinlerden arındırır. İdeal beslenmek için günlük 60 gr. Protein alın. Soya, Yumurta ve et tüketin. Protein tüketimi metabolizmayı hızlandırır. Hazır meyve suları pek tavsiye edilmiyor.

Açlık Seviyenizi ölçün

1 ayda 15 kilo zayıflamak istiyorum önerilerinden en önemlisine geldik. Bu öneriyi mutlaka dikkate alın ve uygulayın. Açlık seviyenize 1'den 5'e kadar seviyelere ayırın. Aşağıdaki tabloya bakarak açlık seviyenizi tanımlayın. Örneğin; karnınız toksa seviye 1'desiniz yada kurt gibi açsanız seviye 5'e çıktınız demektir.

zayıflamak istiyorum

Seviyeler ve Kaloriler

1. seviye > Tok
2. seviye > 150 kalorilik bir atıştırmalık
3. seviye > 200 kalorilik bir yemek yiyin.
4. seviye > 300 kalorilik bir yemek yiyin.
5. seviye > 400 kalori alın. (Pek tercih edilmez.)

Bu ne işe yarayacak diye soranlar olacaktır. Zayıflamak için bu sizin kontrol mekanizmanız! Artık isteseniz bile bol kalorili yiyecekler tüketemezsiniz. Çok acıkırsanız bir önceki önerimizi uygulayın ve yemeğe geçmeden önce sebze,meyve,badem, soya fasulyesi gibi protein içeren besinler tüketin. Buda aşırı yemek yemenizi engelleyecektir.

Su için
Hemen hemen her yazımızda hatırlatmaya çalışıyorum. Susuz bir diyet boşa çekilmiş kürek gibidir. :) Yaz aylarında 3 litre su tüketin. 
Neden su bu kadar önemlidir? 
a) Su zayıflamak sürecini ve metabolizmayı hızlandırır.
b) Soğuk veya sıcak su her zaman faydalıdır. 
c) Öğün aralarında su için. Böylece açlığı daha az hissedersiniz.

Egzersiz Yapın

30 günde zayıflamak istiyorum: Sabah yapılan egzersizler metabolizmayı gün boyu aktif tutar. Daha zinde olursunuz. İlk günlerde biraz yorucu gelebilir. Bunun sebebi kasların tembelleşmiş olmasıdır. 3. gün egzersizleri daha rahat yaptığınızı fark edeceksiniz. Egzersiz veya spor yapmaya zamanınız yoksa her akşam 1 saati yürüyüşe ayırın. Alışkanlık haline getirebilirseniz çıkmadan duramayacaksınız.

1 ayda 15 kilo vermek istiyorum Zayıflama Programı

08:00
Sabah kahvaltı ve sonrasında egzersiz

12:00
Öğle Yemeği ve 15 dakika yürüyüş.

15:00
Ara Öğün

17:00 - 19:00
Akşam yemeği ve 45 dakika yürüyüş

Zayıflama sürecimde bana en çok yardımcı olan bu öneriler ile sizde ayda 15 kilo verebilirsiniz. 1 ay uyguladıktan sonra alışkanlık haline getirmeyi başarırsanız hayat boyu süren düzenli ve sağlıklı bir hayata 'Merhaba' diyeceksiniz.

Bir önceki "Weight Watchers Diyeti ve Puan Listesi" başlıklı yazımızda 'Weight Watchers diyeti, hazırlanması, puan listesi, ayda 8 kilo verme' hakkında bilgiler verildi. Mutlaka okuyun.