Kiraz Sapı Çayı ile Zayıflama - Zayıflatırmı?

- 01:49
Kiraz B ve C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. Toksinlerden arınmak ve bağışıklığı güçlendirir. Aynı zamanda kirazın kan sulandırıcı özelliği de bulunmaktadır. Kendisinin bu kadar faydalı olmasının yanında sapının da mucize bir etkisi vardır. İdrar söktürücü özelliği ile kiraz sapı zayıflamaya hem de vücuda faydaları çoktur. Kiraz sapı çayı zayıflamak için vücuttaki ödemi atmak için kullanılan aynı zamanda menapoz döneminde karşılaşılan rahatsızlıklara ilaç olan çok etkili bir bitkisel çaydır. Ödem söktürücü özelliği ile vücuttaki şişkinliği önler.

Kiraz Sapı Çayının Faydaları

  • Kandaki toksinlerin temizlenmesini sağlar.
  • Cilt kırışıklığına ve lekelere karşı etkili doğal bir ilaçtır. 
  • Vücuttaki fazla suyu dışarı atılmasına yardımcı olur.
  • Romatizmal rahatsızlıkların önüne geçer.
  • Sık Sık Bronşit olanlara kiraz sapı çayı tavsiye edilmektedir.
  • Damar sertliği rahatsızlığına iyi gelir.
  • Karaciğer dostu faydalı bir çaydır.
  • Zayıflamak isteyenlere önerilmektedir.
  • Kum ve taş düşürmede yardımcıdır. 

Kiraz Sapı Çayı Zayıflatır mı?

Vücuda detoks etkisi yapar ve vücudu toksinlerden arındırır. Zayıflama çayları kilo vermek isteyenler için sadece bir yardımcıdır. Tek başına zayıflatır diyemeyiz.

zayıflama çayı
  • Kiraz Sapı Çayı Nasıl Hazırlanır?

Eskilerin söylemiyle kiraz mevsimi yaz ayıdır. Bu vakitlerde pazardan kiraz almayan yok gibidir. Peki saplarını ne yapıyorsunuz? Sakın atmayın! Yediğimiz kirazların saplarını bir kenara ayırarak biriktirin. Daha sonra güneş görmeyen gölge bir yerde 2 veya 3 gün bekletin. Kaynatılan suyun içine 10 tane kiraz sapı atın ve demlenmesi için bekleyin. 5 dakika demlendikten zayıflama çayınız hazır. Gün içinde 2-3 bardak içmenizi öneririm. Tuvalet problemi olanlar 4 bardağa kadar içebilirler. Çok faydasını göreceksiniz (ben gördüm). Doğal bir zayıflama çayı olan kiraz sapı çayı ayak şişkinliğini önler. Ödem atan çay olarak bilinen çaydır. Kiraz sapı kürünü günde 3 bardak tüketerek zayıflamanıza çok büyük etkisi olacaktır. Vücudunuz su tutuyorsa bu zayıflama çayı ile bu sudan kurtulabilirsiniz.

  • Kiraz Sapı Çayı Nasıl Demlenir?

Bitki çaylarının demlenmesi konusunda son derece hassas davranılmalıdır. Bu konuda yeterli bilgiye sahip değilseniz bitki çaylarını kendi isteğinize göre demlemeyin.

Yarım litre kaynamış suyun içine 20-25 tane kiraz sapı atın ve 5 dakika bekleyin. Demlendikten sonra afiyetle günde 3 bardak tüketmeye özen gösterin. Bu sayede hem vücuttaki fazla sudan hem de şişkinlikten kurtulmuş olacaksınız. İdrar yolları rahatsızlıklarına da iyi gelen zayıflama çayı eklem kireçlenmesine de faydası çok büyüktür. Hiç bir zararı yoktur. Bitkisel ve doğal yöntemlerle elde edilmiş olması yönüyle vücut için çok sağlıklıdır. Kiraz sapı çayı kolay hazırlanan ve bir çok faydasının olmasının yanında zayıflamak isteyenlerin tercih edeceği etkili bir zayıflama çayıdır.

Bir önceki "15 Kilo Zayıflamak İstiyorum" başlıklı yazımızda '15 kilo vermek, ayda 15 kilo, zayıflama önerileri, zayıflama yöntemleri' hakkında bilgiler verildi.