2015'te Zayıflamanın Fit Olmanın 15 Yolu

- 18:00
2014 geride kaldı. Yaptığınız tüm kaçamakları, yarı da bıraktığınız diyetleri, hareketsiz kaldığınız günleri... Hepsini unutun. 2015 yılında hayata yeni bir sayfa açmanın tam zamanı. Sağlıklı beslenerek, formda kalmayı ve fit bir vücutta olmayı siz de hak ediyorsunuz. Beslenme hayatınıza yapacağınız küçük rötuşlar hayata bakış açınızı değiştirecek, sağlıklı beslenmeyi daha eğlenceli hale getireceksiniz. Bu yazıdan öğrendiğiniz 15 önemli zayıflama yöntemini hayatınıza uygulayın ve farkı görün.
DiyetEvim okurlarına özel yazılmıştır.

2015'i Sağlıklı ve Fit Geçirmenin 15 Yolu

-1-  Pazartesi sendromuna girmemek için bugün enerjik olmalısınız. Bunu da güzel bir kahvaltıyla güne başlayarak yapabilirsiniz. Etkili bir kahvaltı kilo vermenize en çok yardımcı olan öğündür. Prenses ve Prensesler gibi bir kahvaltı diğer öğünlerde daha az yemek yemenizi sağlayacaktır.

-2-  Ara öğünlerinizde sağlıklı yağları ekleyin. Evet yanlış duymadınız sağlıklı yağlar kilo vermenize yardımcı olur. Atıştırmalık olarak çiğ fındık, ceviz, badem gibi besinler sizi gün boyu tok tutmaya yeterli olacaktır.

-3-  Diyet yapanların en zor zamanı öğleden sonra 16:00 saatleridir. Kan şekerinin düştüğü bu zamanlar halsizlik artar. Durumu kurtarmanın en iyi yolu; sütlü kahve içmektir. Sütün yağsız olmasına özen gösterin. Yanında da 2 kare bitter çikolataya da yer verebilirsiniz. Akşam öğününe kadar zinde kalmanıza yardımcı olacaktır.

2015 sağlıklı zayıflama

-4-  Yaza şimdiden hazırlık yapmak lazım. Rahatça bikini giymek, selülitlerden kurtulmak için gazlı içecekleri hayatınıza sokmayın. Bunun yerine her yemekten önce 2 bardak su içmeye devam edin.

-5-  Zayıflamaya başlayanlar günlük tutmanın önemini bilir. Her gün yediklerinizi diyet defterinize not edin. Kilo almaya başlarsanız nerede yanlış yaptığınızı defterinize bakarak kolayca görebilirsiniz.

-6-  Bütün bir hafta çalışmanın yorgunluğunu cuma akşamı atmak için yatmadan önce papatya çayı için. Rahat bir uyku hafta sonuna güzel bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır. Rahat ve ideal bir uyku formda kalmanıza yardımcı olacaktır.

-7-  Alışveriş listenizi abur cuburlardan koruyun. Buzdolabını gelişi güzel doldurmak yerine sağlıklı yiyecekler yerleştirin. Diyet yapanların en zayıf noktası farkında olmadan kaçamak yapmalarıdır. Bunu en az indirmenin yolu mutfağınızı zararlı yiyeceklerden arındırın.

-8-  2015 yılında işlenmiş gıdaları unutun. Hazır yiyecekler, şekerlemeler, cipsler, gofretler, bisküviler ve daha fazlası vücuttaki yağlanmayı arttıran ürünlerdir. Yaza kadar uzun bir süre var. Bu süre içinde işlenmiş ürünleri hayatınızdan çıkararak fit bir görünüme kavuşabilirsiniz.

-9-  Havaların soğuk olmasını fırsat bilerek sıcak içecekler tüketmek çok iyi olacaktır. Metabolizmanızı kışın o tutuk halinden kurtarmak için günde 2 fincan yeşil çay için. Beyaz çay da başa bir alternatifiniz olabilir. Bu çaylar metabolizmanızı hızlandıracak ve yağ yakımını destekleyecektir.
-10-  Canınız çok tatlı mı çekti? Sütlü tatlılar tercihiniz olsun. Ya da tatlı isteğinizi bastırmak için bitki çayınızın içine 1 çubuk tarçın eklemeyi unutmayın.

-11- Ara öğünlerin baş tacı meyvelere sindirim ve bağışlık sistemi güçlendirmek için mutlaka yer verin. Hem tatlı ihtiyacınızı karşılamak, hem de önemli vitamin ve mineralleri almanın en kolay yolu taze veya kuru meyveleri gün içinde tüketmektir.

-12-  Sofranızdan mevsim yeşilliklerine yer açın. Lif bakımından zengin olan sebzeler zayıflamanız da büyük bir rol oynar. Akşam veya öğle yemeğinde bol yeşillikli bir salata harika olacaktır. Uzun süre tok kalmanızı sağlayarak kilo aldırıcı besinlerden sizi uzak tutar.

-13-  Çalışan biriyseniz ve dışarıda ya da iş yerinde verilen yağlı yiyeceklerden sıkıldıysanız yapmanız gereken küçük bir cam kap edinmek. Cam kaba o günkü öğle yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Pratik olarak çantanızda taşıyabilirsiniz.

-14- Çeşitli bahaneler üreterek öğün atlamak kilo almanızın en büyük sebeplerinden biridir. Bir öğünü atlamanız durumunda diğer öğünde daha fazla yemek tüketirsiniz. Bunlar sağlıksız beslenmenin ilk sinyalleridir.

-15- Ve geldik son adıma. Şimdi yazacağım son adım sizin ilk adımınız olsun.
Kendinize bir hedef koyun ve buradan öğrendiklerinizi hayatınıza yansıtın.
Bir süre sonra hayatında size güzelliklerini yansıttığını göreceksiniz. Sağlık dolu günler...

 Bir önceki "Ayvanın Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?" başlıklı yazımızda 'ayvanın faydaları, zayıflatırmı, ayva hangi hastalığa iyi gelir, kaç kaloridir' hakkında bilgiler verildi.