Yüzmenin En Önemli 9 Faydası

- 21:00
Güneş, kum ve deniz mevsimi gelmişken yüzmeden bahsetmezsek olmazdı. Deniz kenarlarının dolduğu şu günlerde yüzmek tatil planlarımızın odak noktasını oluşturuyor. Suyun gücüne karşı koyarak kasları çalıştırılan yüzme, suyun verdiği dinginlik ve huzur haliyle psikolojik yönden de rahatlamamızı sağlıyor. Biz de yazın verdiği teşvikle size bu eğlenceli aktivitenin yani yüzmenin faydalarını belirtmeye karar verdik.
1- Çoğu spor egzersizinin aksine yüzmek, vücudumuzdaki tüm kasları çalıştırır. Yüzme sayesinde spor salonlarda saatler geçirmemize rağmen, yeterince çalıştıramadığımız bazı kas gruplarını çalıştırabiliriz.

2- Kol ve bacak kaslarının geliştirmesi, güçlendirmesi yüzmenin önemli faydaları arasındadır. Büyüme çağında yüzme sporuna başlayan kişilerde daha sağlam kemik yapısı görülmektedir. Boy uzamasına da etkisi büyüktür. Kol ve bacak kasları yüzme sırasında güçlenir, esneklik kazanır.

3- Yüzerek kaç kalori harcıyorsunuz merak ediyor musunuz? Harcanan kalori miktarını hesaplama aracına göre 30 dakikalık bir yüzme egzersizinde 280 kalori harcıyoruz. Yaz aylarında en ideal kalori yakma kilo verme sporu bu nedenle yüzmedir.

4- Kalp ve damar hastalıklarınız varsa kalbe aşırı yüklenerek kan basıncını yükseltecek egzersizlerden kaçınmalısınız. Yüzme size kalbinizi yormadan ve kan basıncınızı arttırmadan spor yapabilme imkanı sağlar.

5- Solunum derinliği ve hızını olumlu manada etkileyen yüzme, astım gibi nefes sorunları gelen hastalara önerilmektedir. Nefes alışverişini aşırı arttıran diğer egzersizlere göre, yüzme çok daha uygundur.

6- Tüm kasları ve uzuvları çalıştıran yüzme, kan dolaşımını arttırarak kalbe temiz kan akışını hızlandırır. Bacak ve kolların sürekli hareketiyle eklem yerlerindeki ağrı ve şişmelere iyi gelir.
yüzmenin en önemli faydaları

Yüzmek Zayıflatır mı?
Formda Kalmak İçin Öneriler

7- Yüzerek spor salonunda normal egzersizler vasıtasıyla vereceğiniz kalorinin 3 - 4 katını verirsiniz. Bu da yağ yakımını hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur. Kolesterol düzeyinizi dengeler.

8- Su; omurga üzerindeki baskıyı azaltarak kas ve dokularının, daha rahat hareket etmesini sağlar. Kemik ve kas rahatsızlıkları olanlar yüzme aktivitesini yaparak kemik ve kaslarını güçlendirebilirler.

9- Yüzmek, tek başınıza yapabileceğiniz, en eğlenceli spor aktivitesidir. Bol bol yüzerek kilo verebilir ya da formunuzu koruyabilirsiniz. Kaslarınızı geliştireceği için de fit ve sağlıklı bir görünüme kavuşursunuz. İçinde bulunduğumuz yaz aylarından istifade ederek bol bol yüzmenin yararlarından faydalanın.
Siz de yorum yazarak yüzmenin faydaları hakkında yeni bilgiler ekleyebilirsiniz.
→ Bir önceki "Yaşa Göre Egzersiz Nasıl Yapılır?" başlıklı yazımızda '20 li, 30 lu, 40 lı, 50 li yaşlar, spor, egzersiz, nasıl yapılır' hakkında bilgiler verildi.