Bel İnceltmek İçin 6 Basit Egzersiz

- 23:32
Bir çok kadının en çok istediği şeyler arasında ince bele sahip olmaktır. Sağlıklı bir beslenme alışkanlığını benimseyerek bunu başarabilirsiniz. Sağlıklı beslenmek çok kapsamlı bir olgu olduğu için aklınıza sadece düzenli yemek gelmemelidir. Siz ne kadar düzenli yemek tüketseniz de yapmanız gereken daha birçok şey vardır. Bunlarda biri ve en önemlisi de egzersizlerdir. Bel incelmek için doğru hareketleri bulmanız gerekir. Sizler için bel inceltme hareketlerini araştırdık.

Peki, ince bir belim olsun diyorsanız, yukarıda bahsettiğimiz gibi sağlıklı bir beslenme yolunu tercih ederken bunun yanında mutlaka spor yapmalısınız. Bel inceltmek için illa zor sporlar yapmak zorunda değilsiniz. Haftada 3 veya 4 gün pilates topu ile yapacağınız egzersizler, sporlar belinizin incelmesi için en etkili sporlardan birisidir. Bu konuyla ilgili Pilates Topu İle Zayıflama Hareketleri yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bel inceltmek için egzersizlere geçmeden önce sizlere bir kaç beslenme önerisi vermek istiyorum.

Yemek yemeden önce içeceğiniz 1 bardak su sizin az yemenize yardımcı olacaktır. Yemekleri az tüketmeli ve yemek öncesi 1 bardak su tüketmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.
zayıflama hareketleri
Ekmek tüketimine çok dikkat etmelisiniz. Özellikle fırından ya da bakkaldan aldığınız beyaz ekmek tüketimini bırakmalı sadece tam tahıllı ekmek yiyerek sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Hem daha çabuk kilo verebilir hem de daha sağlıklı yemek yeme alışkanlığını benimsemiş olursunuz.

Yemek yemeden kilo vermek isteyen kişilerdenseniz eğer, bunun yanlış bir seçim olduğunu hatırlatır ve size tavsiyemiz az yemek için acıkmanın en son zamanına kadar gelmeyin. Yani hafif acıkma sonunda yiyeceğiniz besinler daha az olacağı bilinmelidir. Eğer çok acıkırsanız tüketeceğiniz ekmek miktarını siz düşünün.

Tüm bu anlatılan kurallara uyarak incelmek istiyorsanız, ek olarak bel inceltme hareketleri yapmalısınız.

Bel İnceltmek İçin Basit Egzersizler

-1-
İlk önce sağ bacağınızı dizleri bükerek yukarı kaldırın. Sonra sol bacağınızı kaldırın.
8x3 set tekrar yapın.

-2-
İki elinize hafif ağırlıklar alın. Yoksa 2 dolu su şişesi de olabilir. Ayaklarınızı üzerinde durun. Dizleri bükerek squat pozisyonu alın. Sonra ayağa kalkarak ağırlıkları kaldırın. 8x3 set halinde tekrarlayın.

-3-
Yüz üstü yere uzanın dirsekler ve ayaklar parmaklar üzerinde 30 saniye boyunca bekleyin. Mola vererek bu hareketi 5 kere tekrarlayın.

-4-
Elinize aldığınız ağırlığı 2 elinizle göğüs üstünde tutun. sağ bacağınızı geriye doğru atarak ağırlığınızı sol bacağınıza verin. Aynı hareketi diğer bacağınızla da yapın. 8x3 set tekrarlayın.
-5-
Koltuk veya yataktan destek alarak şınav hareketi yapın. 10x3 halinde dinlenerek tekrarlayın.

-6-
incelme hareketleri
Ayaklarınızı omuz genişliğinden biraz fazla açarak ayakta durun. Kollarınızı açın. Sağ ayağınızı geri atarken kolları çapraz yapın. Tekrar kolları açarken ayakları eski haline getirin. Diğer ayakla aynı hareketi tekrarlayın. 8x3 set yapın. 
 →  Evde Göbek Eritme - Video izleyin...