Kilo Verememenin 5 Önemli Nedeni

- 18:09
Kilo vermek için çok çaba sarf ediyorsunuz yalnız kilo veremiyor musunuz? Neden kilo veremiyorum  diyorsanız bu nedenlere dikkat edin. Beslenme uzmanı Şeyda Coşkun'a göre 5 neden kilo verme çabalarını sonuçsuz bırakıyor. Sağlıklı zayıflamak için yaptığınız diyet ile beraber doğru zayıflama yöntemlerini de hayatınıza yansıtmalısınız. Böylece kilo vermek çabalarınız sonuçsuz kalmayacaktır.

Kilo Verememenin Nedenleri Nelerdir?

-1- Kahvaltı yapmamak
neden kilo veremiyorum

Güne kahvaltı ile başlamak kilo vermeyi destekleyen en önemli faktördür. Kahvaltı metabolizmayı hızlandırır. Gün boyu vücut metabolizmasının daha etkili çalışmasını sağlar. Yapılan araştırmalar kahvaltı yapmayanların obezite hastalığına yakalanma risklerinin daha fazla olduğunu göstermektedir. Piramit beslenme tarzı uzmanlar tarafından da önerilmektedir. Kahvaltı yaparak uyku boyunca boşalan depoları doldurmak, öğle öğününde kahvaltıya göre biraz daha az beslenmek ve son olarak akşam öğününde diğer iki öğüne göre daha az beslenmek zayıflamak için etkili bir yöntemdir. Akşam öğününü çok fazla yemek yemek kilo almanıza neden olan birinci etkenlerden biridir.

-2- Stres ve Sıkıntı
kilo verememe

Stres, sıkıntı, öfke ve ailevi sorunlar kilo almanıza neden olur. Böyle bir hayat tarzı içerisinde olanların daha fazla yemek yediği, abur cubur yiyeceklere daha fazla yöneldiği görülmektedir. Stres başlı başına vücut metabolizmasını kötü yönde etkileyen bir sorundur. Metabolizma yavaşlamasına neden olur. Alınan kalorilerin yakılmasını engeller, yağ depolama işlemi başlar. Hayatta karşılaşılan sıkıntıları çözdükten sonra stressiz ve sorunsuz yapılan diyetler daha başarılı geçmektedir.

-3- Spor Egzersiz Yapmamak
zayıflayamıyorum

Diyet yapanlara öncelikli önerimiz spor yapması yönündedir. Diyetlerini spor ve egzersizler ile destekleyenlerin ideal kilolarına ulaşmaları daha kolay olur. Çünkü yağ yakımı spor yaparken daha fazladır. Diyet ile verilen kilolar egzersiz ile desteklenirse daha fazla kalori yakılacağından kilo verme hem daha hızlı olur, hem de kalıcı kilo verme gerçekleşir.

-4- Hormonların Düzensiz Çalışması
tiroit ve kilo verme

Tiroit bezi başta olmak üzere hormonların düzensiz çalışması kilo vermeyi engeller hatta kilo alımına neden olur. Bir çok denemenize rağmen kilo veremiyorsanız tiroit testi yapmayı düşünebilirsiniz. Kullandığınız bazı ilaçlarda hormonları etkileyebilir. Menopoz ilaçları kilo almaya neden olabilir. Erkekler de ise testosteron hormonunun az çalışması kilo vermeyi etkiyen nedenlerdendir.
OKUYUN
Neden Kilo Veremiyorum?
-5- Yanlış Besinleri Tercih Etmek
fast food kilo alma

Şeker, yağ, un gibi karbonhidrat oranı yüksek besinlerle beslenmek kilo almanıza neden olur. Ekmek, simit, poğaça, tatlılar, çikolata, kızartılmış gıdalar, tuzlu besinler, fast food tarzı yağlı yiyecekler kilo aldırır. Bu besinleri diyet programınızdan uzak tutmanız ayda 2-3 kilo daha fazla vermenizi sağlayacaktır.
→ Bir önceki Mide Küçültme Ameliyatı ile Zayıfladı başlıklı yazımızda 'mide küçültme ameliyatı, ameliyat ile zayıflama, zayıflama yolları, mide küçültme' hakkında bilgiler verildi.