Tarçın Zayıflatır mı?

- 23:37
Günümüzde artık bayan veya erkek sağlıklı beslenmeye özen göstermekte ve vücut formlarına dikkat etmektedir. Her şeyden önce bu özen sağlıklı olmayı ve dinç kalmayı sağlamaktadır. Pek çok insan da diyet programlarına katılmaktadır. Beslenme listelerine mutlaka dahil edilmesi gereken besinlerden biri de tarçındır.
Tarçın zayıflatırmı sorusu bir çok kişi tarafından mail, facebook ve yorumlar yoluyla sorulmaktadır. Sorulan soruların cevaplarına blogumda yer vermeye çalışıyorum.

Tarçın ve Şeker İlişkisi

Tarçın antioksidan bakımından zengin ve kuvvetli bir besin kaynağıdır ancak tek başına zayıflatma özelliği bulunmamaktadır. Tarçın, kan şekerinin hücreler tarafından işlenmesini sağlamakta ve insülin hormonunu dengeleyerek yapılan diyete yardımcı olmaktadır. Şekerli beslenmek insan vücuduna faydası bulunmadığı gibi aslında zararlı olmaktadır.
tarçın ile zayıflama

Kişi, şekerli ve karbonhidratlı besinleri fazla tükettikçe bu gıdalar vücutta glikoz oluşmasına sebep olmakta ve daha fazla insülin üretimi başlamaktadır. Glikoz kana karıştıktan sonra da yağ depolanmakta ve fazla insülin oluşmasından dolayı vücut yeterince enerji olduğunun ve yağ yakmasına gerek olmadığı mesajını almaktadır. Bu mesaj ile vücut yağ yakmak yerine enerji kaynağı olan glikozu kullanmakta ve vücuda daha fazla yağ depolanmaktadır. Kişi yeterince yemek yese de enerji ihtiyacını karşılayamamakta ve kısa süre içerisinde tekrar açlık hissi çekmektedir.

Tüm ve sebze meyvelerin insan vücuduna faydası olduğu gibi tarçın kullanımının da pek çok faydası bulunmaktadır. Tarçın ile zayıflama herkesin merak ettiği bir konu olmasına rağmen tarçının tek başına zayıflamaya yönelik katkısı bulunmamaktadır ancak diyet programında yardımcı olmaktadır. Şarkıcı Gülben Ergen 2 yıl önce yaptığı açıklamadan Tarçın Çayı içerek zayıfladığını söylemişti.
Tavsiye Yazı
Gülben Ergeni Zayıflatan Tarçın Çayı Tarifi
Zayıflatmak dışında birçok avantaj sunan tarçın gerçek anlamda her evde olması ve kullanılması gereken bir antioksidan bir gıdadır. Tatlılarınıza ve sıcak içeceklerimiz içine konan tarçın, hoş kokusu ile damaklarda güzel bir tat bırakmaktadır. Bıraktığı tat dışında insan vücuduna sağladığı faydaları da bir hayli fazladır.

Şekerli meyveler üzerine tarçın serperek tüketmek kan şekerini dengeler. Ani acıkmaları engeller. Uzun süre tok kalmanızı sağlar.

Cilt Sağlığı ve Tarçın

Öncelikle insan kaç yaşına gelir ise gelsin stres ve sinirden dolayı sivilce oluşumu olabilmektedir. Tarçın anti bakteriyel özelliği taşımasından dolayı ciltteki bakterileri temizlemekte ve böylelikle ciltte sivilce oluşumu da engellenmektedir. İçerdiği kalsiyum nedeni ile kemik sağlığı için de önemli olmaktadır. Cildin genç kalması ve genç görünmesi bayan veya erkek herkesin ilgisini çekmektedir. Tarçının cildin gençleşmesine yönelik etkisi olan 7 farklı antioksidan içermesi ile cildi yaşlanmaya karşı da korumakta aynı zamanda da mantar bulaşmasına karşı da bünyeye iyi gelmektedir.

SONUÇ
Tarçın zayıflatır mı sorusu hep merak edilmektedir. Tarçın diyet programlarında tek başına etkin rolü bulunmayıp tarçının diyete eklenmesi ile çok faydalı sonuçlar alınmaktadır. Örnek vermek gerekirse; tarçın takviyeli durumlarda glikoz vücut tarafından daha iyi işlenmekte böylelikle vücut enerji kaynağı olarak yağı kullanmakta ve yağ yakımı sağlanmaktadır. Tarçının verdiği tokluk hissi sayesinde de yemekten kısa bir süre sonra yemek yeme ihtiyacı hissedilmemektedir. Tarçın çayının içilmesi, meyve veya yoğurdun üzerine tarçın serpilmesi öneriler arasında bulunmaktadır. Zencefil, zerdeçal, tarçın, yoğurt karışımı ile zayıflayanlar da bulunmaktadır.
Yorum yazarak yazı hakkındaki düşüncelerini bizimle paylaşabilir misin?
→ Bir önceki Kilo Verdiren Sıvı Diyeti başlıklı yazımızda '10 günde 4 kilo, kilo verdiren diyet, diyet listesi, hızlı zayıflama' hakkında bilgiler verildi.