Ramazanda Oruçluyken Egzersiz Yapılır mı?

- 23:31
Ramazan ayında günde 16-17 saat aç ve susuz kalmak daha az spor ve egzersiz yapmaya zorluyor. Yapılan araştırmalar ise bunun tam tersini söylüyor. Eğer oruçluyken spor ve egzersiz yapabiliyorsanız çok şanslısınız. Ramazan ayında yürüyüş ve egzersiz yapmak vücut sağlığı açısından çok önemli. Ayrıca iftardan önce yapılan tempolu yürüyüş ile yağ yakım hızını %100 arttırmanız da mümkün oluyor.
Ramazan ayı boyunca günler biraz hareketsiz geçiyor. Hareketsiz bir yaşam kalp ve damar hastalıklarını tetikliyor. Oruçluyken yapabileceğiniz egzersiz hareketleri ile Ramazanda kilo verme kapasitenizi daha da arttırabilirsiniz.
ramazanda spor
Sağlıklı bir vücuda sahipseniz oruçluyken vücut kapasitesini çok fazla zorlamayacak hareketler yapabilirsiniz. Kolay fiziksel hareketler ile sağlığınızı koruyabilir aynı zamanda yağ yakımını daha da arttırabilirsiniz.

Yürüyüş ve egzersizler iftardan 2 saat öncesinde yapılabilir. Orta ve yüksek şiddetli egzersizlerden bu saatlerde kaçınılmalıdır. Havaların sıcak olması nedeniyle gün ortasında egzersiz veya spor yapmaktan kaçının. İftar öncesi kendinizi halsiz hissediyorsanız iftar yaptıktan 1 saat sonra 45 dakikalık yürüyüşler vücut sağlığı için çok iyi olacaktır. Yürüyüş yediklerinizi daha kolay sindirmenizi, yakmanızı sağlayacaktır. Böylece vücutta yağ depolanmasının önüne geçebilirsiniz.

İftar öncesi küçük egzersizler yapılabileceği gibi sahurdan sonra da egzersiz yapılabilir. Bu saatlerde su alamayacağınız için sahur yaparken bol su içmelisiniz. Kısa süreli bir egzersiz yapmanızı öneririm.
Ramazanda yapılacak en uygun egzersiz yöntemleri kısa yürüyüşler, pilates ve yogadır.

Ramazanda her gün egzersiz yapmak biraz yorucu olacaktır. Haftanın 3 günü söylediklerimize göre egzersiz yapmanız kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak, hem de yağ yakarak kilo vermiş olacaksınız.
→ Bir önceki Chia Tohumu Nasıl Kullanılır? başlıklı yazımızda 'chia tohumu, nasıl kullanılır, zayıflamak için, faydaları' hakkında bilgiler verildi.