En Çok İşe Yarayan Zayıflama Yöntemleri

- 11:16
Aramızda kilo problemi olmayan kimse hemen hemen yoktur. Kimimiz basenlerini inceltmek, kimimiz göbek yağlarını eritmek, kiminiz de tüm vücudumuzdan fazla kiloları vermeye çalışırız.
Kilolu insanların sıklıkla maruz kaldıkları hastalıklardan birisi olan diyabet 2 sebebi fazla kilo olarak bilinir. Kilolu insanlar genellikle zayıf insanlardan her zaman daha sağlıksızdır. Vücut ağrıları, ayak ağrıları, baş ağrıları, görme bozuklukları kilolu insanlarda çok daha fazla görülür.

Kilo problemi gerçekten uğraşılması gereken, çaresine bakılmadığı takdirde çok fazla sağlık sıkıntısı çıkartabilen bir rahatsızlıktır. Halk arasında kilo problemi, fazla kilo olarak anılsa da aslında fazla kilo bir hastalıktır.
zayıflama yöntemleri

Fazla Kilonun Vücuda Verdiği Zararlar Nedir?

Yetmişli ve seksenli yıllarda bir miktar kilo, insanlara zenginliğin göstergesi gibi gelirdi. Yani her zaman kilolu insanlara çok yiyebilen zengin insanlar gözüyle bakılırdı. Fakat TV kanallarının çoğalması ve bilinçli doktorların kilonun kötü bir şey olduğu, hastalık yaptığını söylemeleri herkesin kafasındaki zengin kişi kilolu olmalıdır imajını sildi.

Fazla kilo vücuda çok fazla zarar vermektedir. Mesela 60 kiloya endeksli yaratılmış ayaklarınızın 90 kiloluk bir vücudu kaldırdığını düşünün, tek kaldırmak da değil sürekli taşıdığını, ayaklarınızın ve bacaklarınızın suçu nedir ki 30 kilo fazla yük taşısınlar. Kilolu kişilerde diz hasarları ve bacak ağrıları fazla kilo sebebi ile oluşmaktadır.
Tavsiye Yazı
Sağlıklı Zayıflamak İçin 10 Etkili Yöntem
Kilonun vücuda verdiği zararlar saymakla bitecek gibi değildir. Kilolular kanser riski altında diye uzmanlar tarafından sıklıkla söylenmektedir.

Kilonun vücuda zararları nelerdir? Fazla kilo vücuda hangi hasarları verir?

Eğer Fazla Kilonuz Varsa;

Yaşınız 20 olabilir fakat siz 40 yaşında gösterirsiniz.

Arkadaşlarınız incecik bellerine daracık ve kısacık etek ve pantolonlar alırken siz bol ve uzun giymek zorunda kalırsınız.

Yürürken nefes nefese kalır, kısa yürüyüşlerde bile kalp çarpıntısı hissedersiniz.

Vücut ile oynanan oyunlarda yorulur, arkadaşlarınıza eşlik edemezsiniz.

Merdiven çıkarken gençseniz bile durup dinlenmek zorunda kalırsınız.

Hiçbir iş hakkında motivasyonunuzu toplayamazsınız.

İnsanların size acıyan bakışlarla bakmasına sebep olursunuz.

Küçük yaşlarda bile metabolizma hastalıkları kilolu iseniz sizi yakalayabilir.

Zayıflamak İçin Öncelikle Yapılması Gerekenler

Hareket etmek kilo vermek için önemlidir. Ya bir spor salonuna üye olmak veya günde yarım saat yürümek size iyi gelecektir. Çörek otunun kendisi veya yağı iştahınızı kapatacaktır. Sabahları çörekotu veya yağını bir miktar kullanın.

Yemek tabaklarınızı küçültün, su bardaklarınızı büyültün. Çok su içmek metabolizmayı hızlı çalıştırır. Saat akşam 7 den sonra hiçbir şey yememeye özen gösterin.

Kilo Vermek İçin;
Eğer çok kilonuz varsa kilo vermek için az kilosu olan insanlardan daha fazla sabır göstermelisiniz. Mesela bir ayda vermek istediğiniz 30 kiloyu bir ayda almadınız. Kilo vermek biraz sabır işidir. İlk olarak kilo vermek istiyorsanız yapmanız zayıflama yöntemlerini sırasıyla bilmeniz gerekmektedir.


Kilo vermek için yapılması gerekenler nelerdir?
  • Kilo vermeye kesin karar veriniz.
  • Eğer eskiden zayıf iseniz, zayıf olan bir resminizi buzdolabın üzerine asınız.
  • Mutlaka evin görebileceğiniz birkaç köşesine diyetteyim yazısı koyunuz.
  • Kendinize ya iyi bir diyetisyen tarafından verilmiş bir diyet listesi veya denenmiş bir diyet listesi bulunuz.
  • Üzerinize olmayan kıyafetlerinizi, gardıropta görünen bir yerine asınız.
  • Tüm arkadaşlarınıza ailenize diyette olduğunuzu söyleyin.
  • Kiloluyken yaptığınız tüm kötü alışkanlıklarınızı bırakın.
  • Günde mutlaka yarım saat yürüyün.
  • Uyku saatinizi ve yemek saatlerinizin hep aynı saatlerde olmasına dikkat edin.
  • Fazla kiloyu size neyin yaptığına karar verin.

Hızlı Kilo Verdiren Diyetler

Zayıflama yöntemleri arasında en çok kullanılan; şok diyetler ve hızlı kilo verdiren diyetler adı altında internet ortamında çok fazla diyet listesi gezmektedir. Bu diyetlerin sürekli yapılması hızlı kilo kaybı için iyi olabilir. Fakat çok hızlı kilo vermek kaslarınızın zafiyete uğramasına ve hızlı bir şekilde güçten düşmenize sebep olur.

Daha sonra da hızlı verdiğiniz kiloyu çok hızlı geri almanıza sebep olur. Kilo verirken sabırlı olunması kilolarımızı son hızda almadığımız gibi, verirken de yavaş yavaş vermeye dikkat etmemiz gerekmektedir. Ortalama ayda 3 veya 4 kilo vermek vücudunuzu çok fazla yormaz.

Doktor Kontrolünde Zayıflama

En çok başvurulan bir diğer zayıflama yöntemi ise diyetisyen kontrolünde zayıflamadır. Diyeti sık sık bozuyor, kendinizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız, obezite risk grubundaysanız bir beslenme uzmanı veya bir diyetisyen kontrolünde diyete başlamanız kilo verme sürecinde daha uygun bir karar olacaktır. Kilo probleminin neyden kaynakladığını öğrenmek için öncelikle hastaneye giderek tahlil yapmanız gerekecektir. Sağlık probleminiz yoksa kilo sorununuz fazla yemek, düzensiz beslenme, stres gibi nedenlerden dolayıdır. Diyet uzmanı yaşam şartlarınıza uygun diyet programı hazırlayacaktır. Hazırlanan diyet listesi ve ek egzersiz programlarına uyarak kilo vermeye başlayabilirsiniz.
→ Bir önceki Glutamin Nedir? Nasıl Kullanılır? başlıklı yazımızda 'glutamin nedir, nasıl kullanılır, L glutamin alımı, glutamin takviyesi, sporcu takviyesi' hakkında bilgiler verildi.