2014 Yılının En iyi Diyet Listesi

- 23:56
Amerika'nın bilinen dergilerinden olan 'US News and World Report' 2014 yılının en iyi beslenme diyet listesini açıkladı. Birinci herkesin yakından bildiği dash diyeti var.
Dash Diyet Listesi günde 3 tane tam tahıllı besin tüketimi, 4-6 porsiyon sebze, meyve, 2-4 porsiyon süt ve süt ürünleri, 1-2 porsiyonda beyaz ve kırmızı et, fındık, ceviz ve baklagiller...

Uzmanlar göre "dash'in dezavantajları; devam ettirilmesi zor olması ve pahalıya mal olması. Avantajları ise; Yüksek tansiyon şikayeti olanlar için geliştirilen diyet, kolesterolü ve kalp hastalıkları, inme, böbrek taşı ve diyabet riskini düşürmede etkili."
Daha detaylı bilgi için Dash Diyeti konusunu okuyabilirsiniz.

2. olan diyet listesi Milli Sağlık Enstitüsü'nün geliştirdiği Terapetik Yaşam Şekli diyeti. TLC olarak adlandırılan diyet; doymuş yağ oranını keserek ve lifli yiyeceklerin tüketimi arttırılıyor.

en iyi diyet listeleri

3. olan diyetler ise Mayo Clinic Diyeti, akdeniz diyeti, Weight Watchers diyetidir.
En iyi diyet listelerinin en son sıralarında ise dukan ve taş devri diyetleri bulunuyor. Özellikle geçtiğimiz yıl popüler olan Taş Devrinde yaşayan insanlar gibi beslenme tavsiye ediyordu.

Dukan diyeti yüksek protein ve düşük karbonhidrat içeriyor.
Daha önce Dukan Diyetinin Zararları adlı yazıyı okumadıysanız mutlaka okuyun.

Bir önceki "Ünlüler Nasıl Zayıflıyor?" başlıklı yazımızda 'ünlülerin zayıflama yöntemi, tairex, elektrikle zayıflama' hakkında bilgiler verildi. Okumanızı tavsiye ederim.