Patates Kaç Kalori? Kilo Yapar mı?

- 01:01
Hemen hemen bir çok yemekte kullandığımız patates hakkında kaç kalori, kilo yapar mı, içeriğinde neler var, besin değerleri merak edilen bilgilerdir. "Patates, patlicangiller familyasından yumruları yenen otsu bir bitkidir."
BESİN DEĞERİ
100 gram patates;
Karbonhidrat : 17 gr
Protein :2 gr
Yağ : 0.1 gr
Diyet Lifi: 2,2 gr
Kolesterol: 0 gr
77
KALORİ
kaç kalori
Patatesin en önemli özelliği kendi tohumunun kendisi olmasıdır. Patatesin içeriğinde en fazla nişasta bulunur. Potasyum, lif ve folik asit açısından zengindir. Çok sıcak tüketmek önerilmez.

Patates Kaç Kaloridir?

100 Gram
Fırında Patates: 96 kalori
Haşlanmış Patates: 77 kalori
Patates kızartması: 520 kalori
Közlenmiş Patates: 82 kalori
1 tane Patates (150 gram): 100 kalori
Patates cipsi: 502 kalori

Patates kızartması, cipsi çok fazla yağ çektiğinden dolayı tüketimi kesinlikle kısıtlanmalıdır. 100 gram patates kızartmasından alınan kaloriyi (500 kalori) 2 saat koşarak yakabileceğinizi unutmayın.

Patates Kilo Yapar mı?

Patates bir çok yemekte kullanıyoruz. Çocuklar ve yetişkinler tarafından çok sevilen ve tercih edilen bir yiyecektir. Evlere bu kadar çok giren bir yiyeceğin kalorisini merak etmeyen yoktur. Bir çok kişinin merak ettiği bu konuyu DiyetEvim olarak sizler için araştırdık.

En çok merak edilen konu ise 'patates kilo yapar mı?'
Nişasta bakımında zengin olan patatesin önerilen pişirilme yöntemi haşlamasıdır. Haşlanmış patates nişastasını suya bırakır.  Bu nedenle haşlanmış patates kilo yapma konusunda çok fazla risk oluşturmaz. Yalnız yağ da pişirilen patates yağı içine çeker ve kalorisini arttırır. Çok fazla cips, patates kızartması tüketiminde kilo alma sorunları gözükmektedir.

Patatesin Faydaları

Diyet lifi bakımından zengin olan patates, tok tutucudur. Patates diyeti yapanlar bu yönüyle iyi kilo verdirdiğini söylemektedir. Şeker hastalığına iyi gelir. Karaciğer dostudur. Basur ve ishal rahatsızlığı olan kişilere patates tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bağırsaktaki zararlı maddeleri dışarı attırır. Damar şişkinliğine iyi gelir.
KAÇ KALORİ?Yiyecek sorgula...