Ender Saraç Muz Kabuğu ile Zayıflama

- 17:00
Özellikle çocukların ve bebeklerin en çok sevdiği meyveler arasındadır. Büyüklerinde ara öğünlerinde daha çok tükettiği yiyeceklerdendir. İçeriğinde çok fazla potasyum bulundurur. Muzun kendisi gibi muz kabuğu da çok faydalıdır. Muzun kendisinden daha fazla potasyum ve lif içermektedir. "Dr. Ender Saraç'ın muz kabuğu zayıflatıyor" açıklamasıyla muz kabuğuna ilginin daha da artacağı düşünülüyor.
Bir çoğumuz muzu yedikten sonra kabuğunu atarız. Bu yazıyı okuduktan sonra muz kabuğu hakkındaki fikirleriniz değişecektir. Muz kabuğu zayıflatmakla kalmıyor aynı zamanda mutluluk hormonu salgısını da arttırıyor.

Yapılan araştırmalar muz kabuğunun kendisine oranla daha besleyici olduğunu gösteriyor. İçeriğindeki lif oranının yüksek olması uzun süre tok kalmak isteyenler için güzel bir besin kaynağıdır. Diyet yapanların ara öğün tercihi olarak muz kabuğu tercihinde bulunabilirler.

Muz Kabuğu Zayıflatır mı?

Dr. Ender Saraç yaptığı açıklamada; muz kabuğu vücuttaki fazla suyu çektiğini ve uzun süre tok tuttuğunu belirtti. Egzersiz öncesi muz yemek de çok sağlıklıdır. Spordan önce yenilen 1 veya 2 tane muz egzersiz sırasında ihtiyacınız olan enerjiyi sağlar.

Kilo kaybı için daha çok yeşil muz kabuğu tüketilmesi önerilmektedir. Yeşil muz kabukları %18 daha fazla serotonin ve dopamin içerir. Sindirim sistemini düzenleyen probiyotikleri de içeriğinde barındırır.
muz kabuğu mucizesi

Muz Kabuğu İçin Tarifler

Tarif - 1
Muz kabuklarının uç kısımlarını kesin. Hindistan cevizi, tarçın ve yarım bardak su ile blenderdan geçirin. Bu tarif için sarı muz kullanmanızı öneririz.

Muz Kabuğu Tarifi - 2

Muzlu çay hazırlayın. Uçları kesin ve muz kabuklarını 10 dakika boyunca kaynatın. Süzün ve o güzel tadın keyfini çıkarın. Bal katarak tatlandırabilirsiniz.

Tarif - 3
Yeşil muz kabuğunu 5 dakika haşlayın. Suyunu içerek ve kendini yiyerek tüketin.
→ Bir önceki "Zayıflama Yolunda Psikolojik Öneriler" başlıklı yazımızda 'psikolojik zayıflama, motivasyon, yaşam koçu, psikolojik öneriler' hakkında bilgiler verildi.