Diyeti Bozmanın Nedenleri ve Çözüm Yolları

- 00:02
Yapılan araştırmalara göre diyete başlayanların %40'ı diyetini devam ettiriyor. Diğerleri ise diyete başlamadan pes ediyor. Şunu belirtmek isterim ki her diyet her kişiye aynı sonucu vermez. Çünkü vücut metabolizması her insanda farklı çalışır. Tüm zamanını diyete ve spora ayırıp kilo veremiyorsanız bunun mutlaka bir nedeni vardır. Bu nedenleri araştırsanız kilo vermeniz daha da kolaylaşacaktır.
Diyete başladığınız ilk zamanlarda her şey güzeldir. 3. günün sonunda diyeti bırakma isteği oluşmaya başlar. 3 Günden sonra diyeti bozanların sayısı bir hayli fazladır. İlk 7 günden sonra alışkanlıklar yavaş yavaş oluşmaya başlar. 21 günün sonunda ise artık beslenme alışkanlıkları oluşmuş olur. Edindiğiniz doğru beslenme alışkanlıklarını benimseyerek hayatınıza yansıttığınızda daha kolay zayıfladığınızı fark edeceksiniz.

Diyete başlamak güzel de ah şu engeller olmasa! Diyet yapanların paylaştığı 5 nedeni açıklayacağız sizlere. Okuyacağınız diyeti bozma nedenleri; facebook ve yazı yorumlarından, mail adresime gelen sizlerin engelleridir.
diyeti bozmak


Çok Fazla Acıkıyorum Ne Yapmalıyım?

Kan şekeri düşüklüğü kan şekeri ile alakalı bir durumdur. Glisemik indeksi düşük besinlerle beslenmek kan şekerini dengeler acıkmayı geciktirir. Genelde bu besinler lifli yiyeceklerdir. Sindirim sistemin düzenli çalışmasında da bu besinler etkilidir. Acıkmamak için hafif besinlerle sık ama az bir beslenme listesi oluşturmalısınız. Düşük kalorileri besinler seçerek açlığın önüne geçebilirsiniz. Meyveler, yeşil sebzeler, lifli yiyecekler, tam tahıllı besinler açlığınızı bastıracak fazla kalori almanızı engelleyecektir.

Diyet Yapmak Çok Uzun Sürüyor!

Sınavda başarılı olmak isteyen öğrencilerin sınava kadar ders çalışması gerekir. Diyet yapmak da böyledir. Kilo vermek istiyorsanız hedeflediğiniz kiloya ulaşmak için zamanı iyi değerlendirmek lazım. Öncelikle bir plan yapmalısınız. En az 3 haftalık beslenme serüveninizi planlamalısınız. Yukarıda da belirttiğimiz gibi alışkanlıklar 21 günden sonra tam anlamıyla oluşuyor. Kiloları birden vereceğinizi sakın düşünmeyin. Aldığınız kiloları 3-5 günde almadınız. Belki de 1 senede aldınız. Bu sebeple kilolarınızı vereceğiniz zaman uzun sürebilir. Bu duruma kendinizi hazırlamalısınız. Hızlı kilo vermektense yavaş yavaş kilo vermek daha sağlıklı ve kalıcıdır.

Tatlı Yemek İstiyorum!

Tatlı krizleri diyet yapanların kabusu diyebiliriz. Bir çok kişi tatlı yiyecekleri geri çevirememesinden dolayı diyeti yarıda bırakmaktadır. Tatlıya aldanmayın. 1 tatlıdan bir şey olmaz lafını da unutun. 1 tatlı 2. tatlıyı da beraberinde getirir lafını hatırlayın. Tatlı krizlerini yenmenin en kolay yolu yanınızda kuru yemiş bulundurmaktır. Kuru üzüm, kayısı, kuru incir, bir kaç badem, fındık gibi yiyecekleri sayısının arttırmamak kaydıyla ara öğün olarak yerseniz tatlı krizine yakalanmadan açlığınızı bastırmış olursunuz.

OKUYUN → Size Özel Zayıflama Yöntemleri

Egzersiz Yapmaya Zaman Bulamıyorum.

Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum şikayetlerini çok duyarız. Zayıflamadığını gören bir çok kişi diyeti bozmaya kalkar. Kilo verememenin sebebi metabolizmanın durağan hale geçmesidir. Hareketsiz bir yaşam tarzı metabolizmayı yavaşlatır, kilo vermeyi de zorlaştırır. Yaptığınız diyetlere egzersiz eklerseniz daha hızlı sonuç aldığınızı görürsünüz. Günlük 30 dakika bir zaman ayırarak yapılan egzersizler kendinizi daha iyi hissetmenizi ve daha hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır. Yürüyüş, kondisyon bisikleti, koşu bandı, zayıflama hareketleri zayıflamaya başlamak için size yetecektir.
→ Bir önceki Sodyum Nedir? Sağlığa Ne Tür Etkileri Vardır? başlıklı yazımızda 'sodyum nedir, faydaları nelerdir, ne kadar tüketilmelidir, sodyum eksikliği' hakkında bilgiler verildi.