En Etkili Zayıflama Yöntemleri

- 23:30
Kilo vermek için sadece diyet ve egzersiz yetmeyebilir. Bunların yanında yaşam tarzınızda da değişiklikler yapmanız gerekebilir. 2015, 2016 yıllarında ve her zaman geçerli olacak olan en etkili zayıflama yöntemleri ile kalıcı olarak kilo verebilirsiniz. Yaşam tarzında ve beslenmeniz de olumlu yönde yapacağınız değişiklikler ömür boyu kilo sorunu olmadan daha sağlıklı yaşamanızı sağlayacaktır.

Zayıflama Yöntemleri

Sağlıklı Sebzeler, meyveler
Karbonhidrat ihtiyacınızı ekmek, tatlı gibi kalori olanı yüksek besinlerden karşılamak yerine sebzelerden de karşılayabilirsiniz. Taze meyve ve sebzelere yönelmek daha hızlı kilo vermenizi sağlar. Sebze ve meyvelerin kalorileri daha düşüktür. Sindirimi daha kolaydır.

Yemeklerinizi ev ortamında yiyin.
Dışarı yemek yeme alışkanlığınıza bir son vermenin zamanı geldi. Dışarıda yenilen yemeklerin bir çoğu evdekilere göre daha fazla kalori içeriyor. Kendinizin hazırlamadığı yemeklerin kalorisinden tam olarak emin olamazsınız. Evde hazırlanan yemekler daha sağlıklıdır. İçeriğindeki besinlerin takibini daha kolay yapabilirsiniz. Sağlıklı beslenmenin anahtarı mutfağınızdan geçiyor. Ayrıca dışarı çıkarken tok olmaya gayret edin. Böylece dışarıdaki zararlı ve kalorisi yüksek besinlerden kendinizi korumuş olursunuz.

zayıflama yöntemleri 2015

Hareketli Yaşam
Hareketli bir yaşam zayıflama yöntemlerinden en önemlisidir. Sizi fazla kilolardan korur. Aldığınız kalorilerin yeteri kadarını egzersizlerle yakarsanız kilo alımı gerçekleşmez. Kilo korumanın yollarından en önemlisi de egzersiz ve hareketli bir yaşamdır. Asansörden vazgeçin, merdiven çıkın. Kısa mesafelerde araba kullanmayın.

Baharatlı Yemekler Tüketin
Yemeklerde baharat kullanımı alışkanlığı hala yoksa bir an önce kendinizi hazırlamaya başlasanız iyi olur. Çünkü baharat kullananlar daha az yemek yiyor. Açlık hissi daha hızlı kayboluyor. Tokluk hissi uzun sürüyor. Baharat kullanımı kalori yakmanızı hızlandırıyor.

Fazla Kilonun Dostu Alkol
Alkol fazla kilonun dostu, sağlıklı yaşamın düşmanıdır. Diyet yaparken asla alkol almayın. Metabolizmayı zayıflatır. Kilo almanıza neden olur. Alkolün 1 gramı 8 kalori içerir.

Uykunuzu yeteri kadar alın
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre az uyuyanlar yeteri kadar uyuyanlara göre %30 daha fazla kalori aldığı görülmüştür. Kilo vermek için ve daha fazla kalori yakmanın yolu yeteri kadar uyumaktan geçiyor. Yeterli uyku uyuyanlar vücut dinlendiği için metabolizma daha hızlı çalışır. Yağ yakımı aktif olur. Az uyuyanlarda ise fazla kilonun yanında çeşitli rahatsızlar görülmektedir.

Şişman Kalmak mı, kahvaltı mı?
Kahvaltı yapmayan kişiler gün içinde daha çok acıkır ve daha fazla kalori almaya yönelir. Alınan kalorilerin yakılması da zorlaşır. Kahvaltı yapanlar günü daha zinde ve aktif geçirir. Metabolizma hızlı çalışır. Yağ yakımı daha fazla olur. Kahvaltı obezite riskini azaltır.
OKUYUN → Kahvaltı Yapmak İçin 5 Neden
Çorba İçin
En etkili zayıflama yöntemlerinden biri de çorba içmektir. Çorba diğer besinlere göre daha hafiftir. Sindirime yardımcı olur. Yemeklere bir kase çorba ile çok sağlıklıdır.

Şeker mi?
Çayı şekerli içiyorsanız artık bırakmanın vakti geldi. Yediğimiz bir çok besinin içinde şeker vardır. Ekstra şeker tüketiminden kaçınmalıyız. Kilo sorunu çekenlerin bir çoğu tatlılardan vazgeçemediği içindir. Tatlıdan vazgeçenlerin kilo vermesi daha kolay olur. Şekeri azaltmak zayıflama yöntemlerinden biridir.

Bol Su İçin
Belki de bir çoğumuz uygulayamadığı bir zayıflama yöntemi bol su içmektir. Günde en az 2,5 litre su içmeliyiz. Su içenlerin su içmeyenlere göre daha sağlıklı gözüktüğü gerçektir. Cildiniz parlar, besinlerin sindirimi kolaylaşır. Suyun vücuda daha bir çok etkisi bulunmaktadır.
→ Bir önceki Evde Yürüyüş Hareketleri başlıklı yazımızda 'yürüyüş, evde yürüyüş hareketleri, yürüyerek kilo verme, egzersizler' hakkında bilgiler verildi.