Adet Söktürücü Bitkiler Nelerdir ?

- 22:15
Adet gecikmesi günümüzde bayanların en sık rastladığı sorunlardan bir tanesidir. Kadınlar en hassas durumda oldukları bu dönem içerisinde yaşadıkları problemleri, bitkisel adet söktürücüler ile atlatabilirler. Adet döngüsü normalde 28 günde bir tekrarlanmaktadır. Yalnız bazen farklı sebeplerden dolayı döngü zamanında değişiklikler meydana gelebilir. Bu gibi durumların yaşanması halinde ise bayanların imdadına adet söktürücü bitkiler yetişir.

adet söktürücü

Hormonal bir süreç olan adet döngüsü için bayanlar genellikle kimyasal ilaçlar kullanmak yerine bitkisel çözümler ile tedavi olmak isterler. Bu dönem içerisinde yaşadıkları adet gecikme problemini normale döndürmek ve düzenleyebilmek için adet söktürücü bitkiler kullanırlar.

Geç kalan adet kanaması probleminde kadın hastalıkları doktorlarının genellikle hastalarına önerdiği bitkilerin kullanımı ile sorun çözülmektedir. Hastalarına önerdikleri bu bitkiler geciken adet kanamasının başlamasını sağlar. Ergenlik dönemine girmiş tüm bayanlar ve hala adet görmeye devam eden kadınlar tarafından kullanılabilen adet söktürücü bitkiler sayesinde kısa sürede olumlu sonuçlar alınabilir.

Adet Söktürücü Bitkiler

Papatya


Adet kanaması sorunlarının çözümünde kullanılan faydalı bitkilerin başında papatya gelmektedir. Papatya geç kalan adet kanamalarında adet söktürücü olarak kullanılabilmektedir. Kısık ateşdet söte sıcak su ile demlenerek kullanılabilecek papatya bitkisi, birkaç saat gibi çok kısa bir sürede aktürücü özelliğini gösterebilmektedir. Papatya belirli mevsimlerde yetişen bir bitki türü olduğundan dolayı bazı mevsimlerde papatya bulma konusunda problem yaşayabilirsiniz. Bu gibi problemlerle karşılaşmanız durumunda, marketler veya aktarlardan kurutulmuş papatya temin edebilirsiniz. Ya da hazır olarak satılan poşet papatya çaylarını tercih edebilirsiniz.

Papatya Çayının Faydaları ile ilgili daha fazla bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz.

Biberiye


Adet söktürücü olarak kullanılan biberiye bitkisi de çay şeklinde tüketilebilir. Biberiye çayının günlük olarak tüketilmesi de uygundur. Biberiyenin adet söktürücü özelliğinin yanı sıra günlük kullanımında, kas kasılmalarını önleyerek kadınlarda meydana gelen adet sancılarında ki acıyı azalttığı da bilinen faydaları arasındadır. Biberiye bitkisinin çayı günde bir fincan olacak şekilde tüketilirek, geciken adet kanaması için söktürücü etkiye sahiptir.
Biberiye hakkında daha detaylı bilgi için yazımıza göz atabilirsiniz.

At Kuyruğu



At kuyruğu sağlığa olan faydaları için yaygın olarak kullanılan bitki çayları arasındadır. At kuyruğunun bilinen faydaları arasında geç kalan adet kanamaları için söktürücü özelliği gelmektedir. At kuyruğu bitkisinden elde edilecek çay tüketilerek adet gecikmesi problemine çözüm bulabilirsiniz. Bunun için bir miktar at kuyruğu bitkisi ince ince doğranır. Doğranan at kuyrukları cezve içerisine atılır ve üstüne bol miktarda su eklenir. Bu haliyle kısık ateşte 10 dakika haşlanan at kuyruğunu, bir müddet dinlendirdikten sonra süzerek tüketebilirsiniz. At kuyruğu bitkisinin etkisini göstermesi için kullanım zamanları, sabah aç karnına ya da gece yatmadan önce ki zaman aralıkları içerisindedir.

Çiriş Otu

Adet söktürücü bitkiler arasında oldukça önemli bir yere sahip olan bir diğer bitkimiz ise çiriş otudur. Büyük şehirlerde yaşayan bayanların belki ismini bile duymadığı bu bitki, kırsal kesimlerde yaşayan kadınlar için yoğun olarak kullanılmaktadır. Birbirinden değerli faydaları arasında bulunan adet söktürücü özelliği ile çiriş otu adet gecikmesi probleminde kullanılması gereken faydalı bir bitkidir. Geç kalan adet kanaması probleminde kullanılacak çiriş otu,temiz su ile kısık ateşte kaynatıldıktan sonra üzerine bal dökülerek günde 3 öğün tüketilebilir. Çiriş otu ile hazırlanan bu kür düzenli olarak kullanıldığında adet söktürücü özelliğini hemen gösterebilmektedir. Ayrıca bu kür sayesinde sadece adet söktürme probleminin çözülmesiyle yetinmeyip, adet düzensizliğini de bitkisel bir tedavi yöntemi ile düzenleyebilirsiniz.

Kekik

Kekik bir çok derde derman olan ve yemeklerimizde bolca tükettiğimiz bir bitkidir. Gün içerisinde 3 öğün olarak bitki çayı gibi kekik çayı tüketilmesi adet gecikmesi rahatsızlığı bulunan bayanların derdine şifa olacaktır. Tükettiğiniz kekik suyu, önemli derecede bir hormonal bozukluk durumu olmaması durumunda 2 ile 3 gün içerisinde adet kanamasının gelmesini sağlayabilir.

Kekik suyu bir çok bayan tarafından kullanılmış ve etkili sonuçlar elde edilmiştir. Ayrıca kısırlık problemi yaşayan bayanların çocuk sahibi olmaları için destekleyici tedavi yöntemi olarak da kullanılabilir. Adet söktürücü bitkiler arasında en çok tercih edilen kekik bitkisini, marketler de ve aktarlar da kolaylık bulabilirsiniz.

Ayrıca Kekik Neye İyi Gelir başlıklı makalemiz ile kekik hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Kekik Suyu Diyette Nasıl Kullanılır isimli yazımız ile kekik diyeti hakkında bilgi alabilirsiniz.

Genel olarak kullanılan bu adet söktürücü bitkilere ek olarak, dereotu, civan perçemi ve zerdeçal da eklenebilir. Bu bitkiler ile adet gecikmesi sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Yalnız bu bitkilerin kullanımında da tutarlı olmak şarttır. Her şeyin fazlası zarardır.