Selülit Maskesi Hazırlayın

- 22:23
Deri altı yağ tabakasının cilt yüzeyinde pürüzlü bir görüntü oluşturmasına selülit deniyor. Kimi yerde portakal kabuğu görünümü olarak da ifade ediliyor. Yağlar belli yerlerde toplanmayı çok sever. Özellikle kalça ve üst bacaklarda toplanan yağlar selülite neden olur. Selülite sadece yağ dokularının düzensiz toplanması neden olmaz. Aşırı kilo alma, birden kilo verme veya zayıflık da selülit nedenlerindendir.

Selülitli bölgeye dokunduğunuz pürüzlü ve sert bir yapıda olduğunu görürsünüz. Bir çok kişi portakal görünümünden uzaklaşmak ister ama çok az kişi bunu başarmaktadır. Kilolu kişilerde daha çok basen, kalça ve karın bölgelerinde görülür.

Selülit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Selülit tedavisi için bir çok  yöntem yaptırılabilir. Bunların en başında mezoterapi, lazer lipoliz teknolojileri kullanılarak yapılan tedavilerdir. Bu operasyonlar için fazla miktarda selülit tedavi ücretleri ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Bu fiyatlar yerine evde kendiniz uygulayabileceğiniz selülit maskeleri ile daha ucuz yolla bu sorunu azaltabilir veya portakal görünümünden kurtulabilirsiniz.
→ Selülit Giderici Diyet Listesi
→ Selülit Yok Edici Hareketler


Selülit Maskesi Hazırlama

Malzemeler
    selülit için tarifleri
  • 1 tk gliserin
  • 1 yk şeker
  • Yarım bardak taze kahve 
  • 1 yk şeker 
  • 3 yk zeytinyağ 
  • 2 tk E vitamini. (eczanelerde bulunabilir.)
    • (tk: tatlı kaşığı, yk: yemek kaşığı)
Yapılışı
1- Selülit maskesini uygulamadan önce duş alın. Cildin nemlenmesi sağlanarak gözenekler açılır.

2- Tüm malzemeyi bir kap içinde sürülme kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

3- Selülitli bölgeye masaj yaparak sürün. 5 dakika boyunca masaj yapmaya devam edin. Yumuşak lif veya fırça da kullanabilirsiniz. Selülitli bölgeyi streç film ile sarın.

4- 10 dakika sonra streci çıkarın ve bol su ile durulayın.

5- Nemlendirici krem sürün.

Selülit maskesi o bölgedeki kan akışını hızlandırarak selülitlerin tedavisini sağlayacak. 1 hafta sonunda farkı göreceksiniz. 2 hafta devam ederek selülitlerin azaldığını hatta yok olduğunu görebilirsiniz.
→ Bir önceki "3 Haftada 7 Kilo Veren Ünlü Kim?" başlıklı yazımızda 'ünlüler diyeti, hangi ünlü kilo verdi, zayıflama yöntemleri, at kuyruğu ile kilo verme' hakkında bilgiler verildi