Yağ Yakan Besinler Meyveler Sebzeler ile Zayıflayın

- 00:33
Her istediğimizi dolabımızdan çıkarıp yesek hiç fena olmaz değil  mi? Aslında bu mümkün! Yağ yakıcı besinler ile istediğimiz meyve ve sebzeleri yiyebiliriz. Böylece sağlıklı bir şekilde beslenmiş oluruz. Aynı zamandan yağlara elveda deriz. Bölgesel zayıflama besinleri ile yağlanma olan yerdeki kiloların azaldığını görünce sizde şaşıracaksınız. Tabi ki aşırıya kaçmadan bu besinleri tüketmeliyiz. Yoksa yararından çok zarar olacağını bilmeliyiz. Zayıflatan meyveler, kilo verdiren sebzeler bu yazımızda okumaya devam edin...

Bölgesel zayıflamaya yardımcı besinler – Yağ yakan besinler

Maydanoz : Kanser , kalp hastalığı ve obezite ile savaşır

Yeşil Çay : Yeşil çayın içindeki katesin metabolizmayı ve karaciğerin yaktığı yağ oranını hızlandırıyor.

Yoğurt : Güçlü kemikler için vücuda destek sağlar. Obezite, tansiyon, kanserle savaşır.

Yumurta : Haşlanmış yumurta kas yapımına yardımcı olur. Yağ yakar. Obeziteyle savaşır.

Ceviz ve Badem : Kas yapımına yardımcı olur, iştahı keser. Obezite, kalp hastalığı, kas kaybı, kırışıklıklar, kanser ve tansiyonla savaşır.

Zeytin : Kolesterolü düşürür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Obezite, kanser, kalp hastalıkları, yüksek tansiyonla savaşır.

Tam Tahıllı Ekmek: Vücudun yağ depolamasını engeller. Obezite, kanser, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ile savaşır.

Ahududu : Kalbi korur. Görüşü kuvvetlendirir. Dengeyi ve kısa süreli hafızayı iyileştirir. Kalp hastalıkları, kanser ve obeziteyle savaşır.

Beyaz Et : Kas yapımına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Obeziteyle savaşır.

Acı Biber : Kırmızı biber vücut ısısını artırarak yağ yakımını hızlandırıyor. İçindeki acı madde, kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısını arttırıyor. Vücut ısısı artınca, yağ yakımı da hızlanıyor.

Fasulye ve Yeşil Sebzeler : Kas yapımına yardımcı olur, yağ yakmayı sağlar, sindirimi düzene sokar. Obezite, bağırsak kanseri, kalp hastalığı ve tansiyonla savaşır

Çam Fıstığı : Testosteronu artırır. Kas yapımına yardımcı olur. Yağ yakar. Obezite, kas kaybı, kırışıklık ve kalp hastalıklarıyla savaşır.

Yağ yakan meyveler

Karpuz: Yağ yakıcı özelliği vardır, kalorisi oldukça düşük bir meyvedir. Ara öğünde bir elma kadar karpuz yiyebilirsiniz. Oldukça sulu ve tatlı bir meyve olduğundan kan şekerini düzenler, vücuttaki fazla suyun dışarıya atılmasını sağlar. Yaz aylarında tüketildiği için vücudun su ihtiyacını da karşılar.

Greyfurt: Greyfurt kendi başına bir diyet çeşididir, yağ yaktıran diğer bir meyvedir.İçerisinde yüksek miktarda C vitamini vardır. Kan şekerini dengeler, karın yağlarını yakmada yardımcı olur.

Ananas: Ananas yağ yakan meyveler içerisinde bulunur. Ananas içerisindeki enzimler vücuttaki bölgesel yağların yakılmasında etkilidir. Ananas yağ yakmasının yanısıra vücuda alınan şekerin kana karışmasını önler. Sindirim sistemini çalıştıran ananas, fazladan kalori yakılmasına ve zayıflamaya neden olur.

Kivi: İştah önleyici özelliği bulunur . Kalorisi düşüktür, bir adet kivi bir ara öğün için yanında proteinle beraber idealdir.Kivi kolesterolü düşürücü özelliktedir, kan şekerini ayarladığı için yağ yakıcı besinler özelliğe sahiptir.

Yağ yakıcı Sebzeler

Patates:
Bağ dokusunda birikmiş olan fazla suyu içeriyor.

Enginar:
Vücuttaki fazla suyu dışarıya atıyor ve tuzun olumsuz etkilerini en aza indiriyor.

Domates:
İçeriğindeki C vitamini cildi sıkıştırıcı etki gösteriyor.

Kereviz:
Böbreklerin işlevini güçlendiriyor ve toksik maddelerin dışarıya atılmasını sağlıyor.

Brokoli:
Vücut ısısını artırarak yediklerinizi çabuk yakmanızı sağlar

Bürüksel lahanası:
Hem çözünür posa hem de çözünmez posa olmak üzere yüksek posa içeriğine sahiptir. Bu sayede tokluk hissi vererek açlığı dengeler

Havuç:
Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Kereviz:
A, B ve C vitaminleri ile başta fosfor olmak üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerir.

Salatalık: İdrar söktürücü ve kanı temizleyicidir. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir.

Patlıcan:

A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri içerir.Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür

Kıvırcık:
Kalsiyum minerali ile A ve C vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca B, D, E vitaminleri ve demir, sodyum, bakır, iyot, fosfor ve çinko mineralleri içerir. Sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Kabızlığı giderir. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Ispanak :
Sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Hemoroite (Basur) iyi gelir.

Kabak:
İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Mide ve bağırsakları yumuşatır.