Sevgililer Günü'ne 5 Kala 5 Öneri

- 20:49
Merhaba DiyetEvim sakinleri;
Sevgililer, nişanlılar, eşler için çok heyecanlı ve merak uyandırıcı bir gün geliyor. Sevgililer de bu günün güzel geçmesi için farklı planlar yapmaya başladı. Herkes hayalinde aynı sahne olabilir ama benimde hayalimde öncelikle mum ışığında yenilen romantik bir yemek var. Tabi ki sağlıklı ve hafif olmalı. Sevgililer Gününde dışarı da veya evde yenilen bir yemek ardından yemek üstüne içilen bir kahve ve gelsin çiçekler, hediyeler... Hepsi bizi bekliyor kızlar... :)

Diyet, beslenme, hediye, menü önerilerini yazımızda bulabilirsiniz.
Sevgilisi olmayanlar için de önerilerim var hiç merak etmeyin!

Sevgiler Gününde Diyet ve Beslenme

1- Böyle özel günler de genelde ipin ucu kaçabilir. Bunun için ilk baştan önlemlerimizi almalıyız.
14 Şubat günü sabahı güzel bir kahvaltı yapın. 1. Ara öğünü ve öğle yemeğini akşam fazla yiyeceğimizi düşünerek biraz azaltın. Örneğin akşam sevgilinizle ızgara et veya balık yemeyi düşünüyorsanız, öğle öğününde sebze yemeği veya salata tercih edin.  2. Ara öğünde ise akşam yemeğine aç gitmemek için bir meyve, 1 kase yoğurt veya 1 bardak süt içmek iyi olacaktır. Bu önlem akşam fazla kalori almaktan sizi koruyacaktır. Sevgililer gününde yemek tercihinizi kalorisi az hafif yemeklerden yana kullanın. Eğer hafif bir yemek yediyseniz üstüne tatlı iyi gidecektir.

sevgililer günü beslenme, he

2- Sevgililer Gününü dışarı da değilde evde geçirecekseniz erkeğin kalbinden geçen yol midesinden geçer sözünün anımsayarak güzel bir yemek yapabilirsiniz. Sizlere 2 farklı sevgililer günü yemek menüsü vereceğim. Yemek tariflerine bağlantıya giderek ulaşabilirsiniz.

Sevgililer Günü Menüsü - 1
Bal kabağı çorbası
Mantarlı Tavuk Sote
İsteğe göre renkli salata
Etimek Tatlısı

Sevgililer Günü Menüsü - 2
Kremasız domates çorbası
Izgara balık (çipura, levrek tercih edilebilir)
Balık yanında tabi ki bol roka veya roka salatası
Diyet incir tatlısı

Sevgiler Günü Sonrası
3- Ne kadar kontrollü olsak da sevgililer gününden sonra fazla kalori almanın pişmanlığı üzerimizde olur. Keşke demek yerine hemen harekete geçerek o aldığımız fazla kalorileri vücuttan uzaklaştırmalıyız. Eğer alkol aldıysanız detoks çayını ertesi gün 3 kere içmenizi öneririm. Alkol sonrası ödem atıcı bir çaydır.
Ertesi gün diyeti yaparak ve bol su içerek bu günü telafi edebilirsiniz.

Sevgililer Günü Hediye Önerileri

4- Klasik bir hediye düşünüyorsanız saat, gömlek, cüzdan terch edebilirsiniz. Ama hediyem farklı olsun biraz şaşırtsın diyorsanız aşağıdaki seçeneklere bir göz atmanızı öneririm.


 


Sevgilisi Olmayanlara
5- Bugün de asla yapmayacağınız şey sevgili olanlarla dışarıya çıkmaktır. İyi tarafından bakmaya çalışın. Kendinize bir hediye alın. Değerli olduğunuzu asla unutmayın. Akşam evde oturmak TV izlemek biraz sıkıcı olabilir. Bunun yerine akşam seansında bir sinemaya gitmek daha iyi olacaktır. Evde kalırsanız diyet yemek tariflerini biraz karıştırın. Sizin yapabileceğiniz bir tarif seçin ve yapmaya başlayın. Böylece bir şeylerle uğraşarak daha huzurlu sakin bir gece geçirecek fazla kalorilerden uzak durmuş olacaksınız.

Bu öneriler ışığında hayalinizden daha güzel bir sevgililer günü geçirmeniz dileğiyle...
Her zaman sevgiyle kalın...

 Bir önceki "Resimli Basen İnceltici Hareketler?" başlıklı yazımızda 'bölgesel zayıflama, basen inceltme, egzersizler, zayıflatan hareketler' hakkında bilgiler verildi.